RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bestemte seg tirsdag

Sist oppdatert:
Statsministeren drøftet avgangen med Åslaug Haga gjennom hele helgen.

Først fredag blir det klart hvem som blir Åslaug Hagas etterfølger som olje- og energiminister i den rødgrønne regjeringen. Det er klart at Senterpartiet får beholde posten, i tråd med avtalen fra Soria Moria.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) kommenterte Åslaug Hagas avgang som olje- og energiminister og Sp-leder på en pressekonferanse i regjeringskvartelet klokka 11. torsdag. Haga trakk seg av helsemessige årsaker.

249092

Tette samtaler
- Dette er et ønske jeg respekterer og forstår. Når helsa svikter har man grunnleggende sett ikke noe annet valg, sa Stoltenberg om Hagas avgang.

Stoltenberg fortalte også at han hadde tette samtaler med Haga gjennom helgen, hvor de drøftet saken:

Han vil heller ikke si om han har rådet Haga til å gå av.

-Vi har drøftet situasjonen gjennom helga, og veid ulike hensyn. Tirsdag ble det klart at hun ville gå av, sier Stoltenberg.

- Må gi svar
Stoltenberg mener at Haga må redegjøre for de relevante ligningsmessige forholdene i saken, men vil ikke svare ja eller nei på hva han personlig vet om saken.

- Den type svar mener jeg at først og fremst ligningsmyndighetene skal ha, men jeg mener at offentligheten også skal ha tilgang til svarene, sier han.

Han vil heller ikke svare på om det er nødvendig at Sp-lederen sitter i regjering.

- Det tar vi i morgen!

Ros
Han benyttet anledningen til å rose Haga for hennes politiske arbeid i den rødgrønne regjeringen. Han trakk frem Hagas rolle som fødselshjelper for den rødgrønne regjeringen og listet opp flere av hennes politiske meritter.

Han trakk blant annet fram Hagas innsats i hjemfallssaken når det gjelder å sikre norske vannkraftressurser.

- Jeg er glad jeg har fått være statsminister i en regjering der hun har sittet. Vi har sammen laget et nytt politisk landskap i Norge, sa Stoltenberg.

- Samarbeidet kommer til å fortsette mellom de tre partiene. Vi kommer til å gjøre det i tråd med det vi formulerte

Stoltenberg nevnte kort fokuset som har vært på forhold knyttet til Åslaug Haga og ektemannens privatøkonomi, blant annet stabbur-saken. Her sa statsministeren at han stoler på at dette er forhold det blir ryddet opp i om nødvendig.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere