RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen

- Bøhler er gammelstalinistisk

Olsopolitiker Tom Pape (Ap) anklager Oslo Aps leder Jan Bøhler for å styre partilaget på en gammelstalinistisk måte.

I Dagsavisen snakker Tom Pape for første gang ut om den opphetede ambassadesaken der han helt uventet gikk i mot sin egen bystyregruppe. Sammen med Venstre-politiker Ane Willumsen sikret han et knapt flertall for flytting av den omstridte ambassaden

Pape mener bystyregruppa til Oslopartiet aldri fikk behandlet den omstridte ambassadesaken skikkelig, fordi de ble overkjørt av partikontoret. Han mener at flertall i bystyregruppa ville stemt sammen med ham dersom de hadde fått stå fritt.

– Partistyret overkjører bystyregruppa i sak etter sak. Velgerne må jo lure på hva som skjer i Oslo Ap. Partiet fungerer nesten perfekt etter gammelstalinistiske prinsipper, hevder Pape. Ifølge Dagsavisen legger han ikke skjul på at han mener det er Jan Bøhlers lederstil som gjør at bystyregruppa ikke får opptrådt som folkevalgte representanter.

Både Jan Bøhler og Rune Gerhardsen avviser Tom Papes påstander om at bystyregruppa overkjøres av partistyret i sak etter sak.

Pape har vært bystyrerepresentant og heltidspolitiker i snart 12 år, og partimedlem gjennom 25 år. Tirsdag gir han valgkomiteen beskjed om at han ønsker å bli renominert til partiets bystyreliste. Han ser det som sannsynlig at ambassadesaken kan ha skaffet ham så mange fiender i partiledelsen at han ikke blir nominert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere