RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Blir gjerne Oslo-ordfører

Sist oppdatert:
Advokat Fabian Stang (50) kan godt tenke seg å bli Oslo-ordfører. - Jeg håper det blir med buksene på, sier Stein Erik Hagen.

- Skal dette intervjuet være snilt eller slemt, er det første Fabian Stang sier i det vi setter oss i restaurant Bølgen og Moi på Briskeby i Oslo.

NA24 - din næringslivsavis

Det er en utrolig opplagt og munter 50-åring som møter NA24 i 26 grader solskinn i en vrimlende full uterestaurant, like før han skal lunsje med en av sine sønner, eller «guttungen» som han selv sier.

Ordfører i Oslo?
På onsdag kunne vi lese et innlegg i Aften fra en Oslo-rektor og venstremann, som anbefalte Herr Stang som den neste Oslo-ordføreren.

«En samlende og raus ordfører som ikke primært er et partis politiker, men favner oss alle», skrev han.

Høyremannen Fabian Stang smiler. Retter seg opp i ryggen. Så kommer det en seriøs mine i ansiktet.

- Ja, jeg kunne faktisk ha lyst på den jobben. Å være ordfører i Oslo er et faglig spennende embete. Da byr det seg muligheter til å sette fokus på urettferdigheter i vårt samfunn. Gjøre noe konkret med enkeltsaker.

I desember bestemmer Høyre seg for hvem som blir ordførerkandidat i Oslo. Deretter er det opp til velgerne om de vil ha vestkantadvokaten til ordfører.

Med buksene på
En munter Stein Erik Hagen sier til NA24 at han ønsker sin gode venn lykke til på reisen mot ordførervervet i Oslo.

- Men, jeg håper han vil opptre med bukser på denne gangen, sier Hagen og skoggerler.

150 gjester var stramt pyntet til bursdagsfest på hytta til Rimi-Hagen for noen uker siden. Flere sperret øynene opp da Fabian Stang stupte kliss naken fra trebrygga for å fire flagget på snekken sin før klokken 21.

Har du snakket med Hagen etter festen?

- Ja, han håper jeg ikke vil bade naken på 51-årsdagen. Hehe.

Beundrer Hagen
Stang har kjent Hagen i over 30 år og husker godt da de møtes som unge 20-åringer i Oslo. Han forteller om Hagens store engasjement.

- Jeg husker han drev med de der Libertas-greiene sine, sier han.

Liberta er det Liberale Forskningsinstituttet. Stang innrømmer han aldri blir helt klok på sin venn, men at de har et godt forhold.

- Jeg beundrer den kraften Stein Erik utstråler, sier han til NA24.

Hovedgrunnen til at vennskapet har holdt så lenge ligger i at kompisene aldri har gjort forretninger sammen, ifølge han selv.

Partypeople
Helt siden 1989 har Hagen feiret bursdagen sin på Oterøy-hytta i Kragerø-skjærgården. Fabian Stang og hans mor, teaterdivaen Wenche Foss, var hedersgjester på den store bursdagsfesten tidligere i sommer.

- Det var et fantastisk bursdagsparty. Det som imponerte meg var den utrolige logistikken som fungerte så godt under hele festen, sier Stang.

I et digert partytelt på tennisbanen, som faktisk var større enn hytta, ble gjestene servert en luksuriøs buffet hvor ingenting manglet.

- Her kunne man bare nyte en gemyttlig og genuin stemning. Alle var motiverte til å feire Stein Erik. Ingen kunstige gjester, bare gode venner og hyttenaboer, sier han.

Etter at maten var fordøyd gikk fyrverki for 250.000 kroner opp i sommerluften.

- Dette internettet
Vennene Stang og Hagen sitter sammen i styret i Gumøy Golf, men advokaten sier han ikke vil ha for mange verv.

- Vi har egentlig en policy på akkurat det. Det kan lett kollidere med advokatrollen. Jeg er og blir ren advokat jeg, og vil kun tjene penger på å fakturere timer, sier han.

Det er en form for ydmykhet over mannen som kan bli hovedstadens neste ordfører.

- Jeg er nok dumsnill på egne vegne, men man kan aldri få bedre betalt enn å være til nytte for noen som sliter, sier han.

50-åringen er singel etter mange års ekteskap med interiørekspert Cecilie Stang.

Han snakker om sin mor, riksdiva Wenche Foss, og i det en servitør ankommer bordet kan man føle at Stang har en spesiell rolle som gjest i restauranten.

- Mor sier alltid «de sier jeg ligger på dette internettet, men jeg vet ikke hvor det er, jeg». Men husk, jeg er ikke så gammeldags jeg altså, avslutter herren som kan bli hovedstadens neste ordfører.

Tidligere helgeprofiler:
Karita Bekkemellem
Siv Jensen
Erna Solberg
Børsdirektør Bente A. Landsnes
Gunn Wærsted
Ann Christin Gjerdseth
Tor Arne Olsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere