RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bondevik burde ikke hengt meg ut

Sist oppdatert:
Gro Harlem Brundtland ble beskyldt av Kjell Magne Bondevik og Erna Solberg for å operere med gale tall i sitt utspill om eldreomsorgen. Nå slår hun tilbake.

- Bondevik anklaget meg for å ha gale tall. Han kunne ha sagt at det ikke er slik nå, men at det var slik i mai, og ikke ha hengt meg ut, sier en sint Gro Harlem Brundtland til VG.

Det var fra talerstolen i Folkets Hus statsminister Gro Harlem Brundtland kom med utspillet som fikk statsminister Kjell Magne Bondevik og kommunalminister Erna Solberg til å ta kraftig til motmæle. De beskyldte henne for å servere gale tall og krevde en unnskyldning fra Arbeiderpartiet.

- Det er ikke bare utrolig, men utilgivelig at det i løpet av Kjell Magne Bondeviks regjering de siste fire år er kuttet 1.100 årsverk i sykehjemmene og hjemmepleien. Samtidig har vi fått 12.000 nye eldre over 80 år, sa Gro Harlem Brundtland.

Tallene hadde hun hentet fra Regjeringens egen kommuneproposisjon fra mai.

Nå krever Gro Harlem Brundtland i stedet en unnskyldning fra Kjell Magne Bondevik. Med ferske tall fra Statistisk sentralbyrå i hånden, mener hun å kunne dokumentere at hun har rett. Til VG sier hun at Bondevik visste at tallene var riktige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere