- Bondevik plikter å gå av

Frp-formann Carl I. Hagen mener Kjell Magne Bondevik plikter å gå av som statsminister fordi Frp ikke lenger støtter regjeringen.

22.06.05 16:00

- Jeg er ikke forbauset, men skjønner at han ikke tar innover seg den politiske realitet at han går av som statsminister etter valget, sier Carl I. Hagen til TV 2 Nettavisen.

Statsminister Kjell Magne Bondevik forsvarte seg og sin posisjon under KrFs pressekonferanse på Sem i Asker onsdag, etter Hagens angrep mot Bondevik som person mandag. Nå kaster altså Frp-formannnen ballen tilbake igjen til statsministeren.

Ikke angrep
Hagen avviser også at han har gått til personlig angrep på Bondevik.

- Påstandene om at jeg, slik enkelte hevder, skal ha kommet med personangrep mot Kjell Magne Bondevik faller på sin egen urimelighet. Tvert i mot har ikke jeg og Frp gjort annet enn å ta Bondeviks egne holdninger om ikke-sosialistisk samarbeid – og hans prinsipielle holdning om å holde oss på en armlengdes avstand, på alvor, sier Hagen.

Hagen mener Bondevik selv fremstår som det viktigste hindringen for et mer fornuftig og formalisert samarbeid på ikke-sosialistisk side ved at han ber Frp stemme rød-grønt hvis de ikke vil ha Bondevik som statsminister.

- Det er dette vi nå har tatt konsekvensen av. En stemme på Frp ved høstens valg er en stemme for mest mulig gjennomslag for Frps politikk og en ikke - sosialistisk regjering uten Kjell Magne Bondevik som statsminister. At dette så av enkelte tolkes som et personangrep mot Kjell Magne Bondevik mener jeg derfor er totalt bomskudd, sier Hagen.

Avskjed
Hagen viser til at Kjell Magne Bondevik bør følge konstitusjonell sedvane istedenfor å klynge seg til makten.

- Grunnlaget for Bondevik-regjeringen er bortfalt, nå som den ikke lenger har støtte av Fremskrittspartiet. Bondevik plikter etter konstitusjonell sedvane å skrive sin avskjedssøknad, sier Hagen.

- Hvis han får tenkt seg om litt, skjønner han nok det selv også og vil følge dette, legger Frp-formannen til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.