RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bør kjøpe TeliaSonera

Foto: Knut Falch/SCANPIX
Sist oppdatert:
- Telenor bør kjøpe TeliaSonera og dette må regjeringen legge til rette for, krever Øyvind Korsberg i Frp.

- Dette er en unik mulighet til å få på beina en betydelig aktør i telebransjen med utgangspunkt i Norge, sier Øyvind Korsberg Frps næringspolitiske talsmann til NA24.

NA24 - din næringslivsavis.

Det er spekulasjonene rundt eierskapet til TeliaSonera og rykter om at Telenor ønsker å kjøpe selskapet som får Korsberg til å reagere.

Bør gi støtte
- Regjeringen må snarest gi sin støtte til Telenors planer om en overtakelse av TeliaSonera og stille nødvendig kapital til disposisjon for å gjøre denne historiske handelen mulig, mener Korsberg.

Korsberg mener et norsk oppkjøp av den svenske Telegiganten kan være en god mulighet for nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen (Ap) å utøve aktiv næringspolitikk.

- Staten har nok av kapital og det er på tide at regjeringen nå også kan investere noe av den kapitalen for å utvikle næringsvirksomhet med utgangspunkt i Norge. Dette er en unik mulighet til å vise aktiv næringspolitikk gjennom å legge til rette for et voksende Telenor, fremholder Korsberg.

Vannes ut
Korsberg vil imidlertid ikke at staten skal legge ytterligere penger på bordet for å opprettholde eierandelen.

- Ved et kjøp av TeliaSonera finner jeg det naturlig at den statlige eierandelen i selskapet vannes ut til en post på 34 prosent, sier Korsberg.

- Dette vil være i tråd med forslag Frp fremmet i Eierskapmeldingen i fjor og en modell som bør følges for også andre selskaper der staten sitter på en betydelig eierandel. For å sikre en profesjonell forvaltning av selskaper må det være et mangfold av eierskap, mener Korsberg.

Bør komme på banen
Korsberg mener nå næringsministeren bør komme på banen og kommentere hva han mener om oppkjøpsmuligheten i TeliaSonera. Så langt har ikke Andersen ville kommentere saken.

- Regjeringen har brukt mye tid på å rote det til for selskaper med statlig eierandel, som opsjonssaken i Hydro. Det er derfor trist at regjeringen foreløpig ikke reagerer når man har mulighet til å bidra på en positiv måte for et selskap med statlig eierandel. Jeg krever nå at regjeringen viser handlekraft og stiller opp for Telenor, sier Korsberg.

Ingen kommentar
- Departementet kommenterer ikke denne type rykter og spekulasjoner som er ute i markedet, sier informasjonsrådgiver Sandra Clark i nærings- og handelsdepartementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere