RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bør takke TV 2

Sist oppdatert:
Frps fremgang skyldes de mange innvandrerdebattene på TV 2.

Dette mener sosiolog og forsker ved Universitetet i Oslo, Sharam Alghasi. Han har forsket på debattprogrammer i TV som omhandler innvandrere, skriver Klassekampen.

Mannen i gata
Alghasi mener TV 2 ble oppfattet som en utfordrer til «Arbeiderpartikanalen» NRK da kanalen kom på lufta i 1992. TV 2 skulle være utfordreren, og folkets røst. Debattprogrammet Holmgang ble en sikker vinner.

Alghasi mener det er en klar sammenheng mellom Frps økende oppslutning fra begynnelsen av 90-tallet, og etableringen av TV 2.

- Både Frp og TV 2 har hatt som fremste oppgave å representere mannen i gata, eller det vil si; de har skapt mannen i gata. Her har Frp og TV 2 vært nære allierte. Jeg har masse forskning som viser dette, sier Alghasi til Klassekampen.

Heteste tema
Alghasi forklarer at debattprogrammer som tar opp problemer knyttet til innvandrere er veldig populære. Av 60 debattprogrammer som NRK og TV 2 viste mellom 1987 og 1997, var innvandring det hyppigste temaet.

Forskeren mener innvandrerdebattenes popularitet skyldes en slags «smigrementalitet». Nordmenn kan gjennom disse programmene identifisere seg med hverandre. De opplever en norskhet som står i kontrast til innvandreren. Alghasi tror dette har vært viktigere for Frps fremgang enn venstresidens snillisme i forhold til innvandringsproblematikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere