*Nettavisen* Nyheter.

- Brudd på aksjeloven i 1881

De ansatte og en økonomiekspert mener aksjeloven er brutt i Opplysningen 1881.

26.04.07 06:15

De ansatte i Opplysningen mener det de skulle vært informert tidligere om planen om å slå sammen Opplysningen med Carrot Communications. De mener aksjeloven er brutt i denne saken, melder TV 2 Nyhetene.

De får støtte fra Torstein Dahle, lektor i bedriftsøkonomi ved Høgskolen i Bergen, og leder for partiet Rødt, tidligere RV.

- Jeg har konkludert med at de ansattes styrerepresentanter er parkert helt på sidelinjen, i strid med aksjeloven, og at hovedavtalen er brutt, sier han til TV 2 Nyhetene.

Han beskriver fremgangsmåten som et «avskrekkende eksempel» og mener det er særlig ille at dette skjer i et konsern hvor staten er majoritetsaksjonær..

Styreleder Rune Rinnan i Opplysningen er ikke enig. Han sier det ikke er tatt noen beslutning, og ingen avtaler er skrevet under. Han sier det først er nå man er kommet i en situasjon hvor dette kunne behandles i styrene.

Det var mandag det ble kjent at Opplysningen 1881 skal slå seg sammen med Carrot Communications, noe som medfører at Telenors eierandel faller under en tredjedel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.