RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bryter valgløfter før valget

Sist oppdatert:
Finansminister Per-Kristian Foss går hardt ut mot Arbeiderpartiet og SVs skattepolitikk og sier Kristin Halvorsen og Jens Stoltenbergs løfter om uendret skattenivå bare var en bløff.

I et innlegg i VG fredag skriver finansminister Per-Kristian Foss (H) at Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti allerede har løpt fra sine skatteløfter til velgerne. Han viser til at Kristin Halvorsen og Jens Stoltenberg har snakket om et uendret skattenivå, men i sine alternativer til statsbudsjett går en annen vei:

- Et brutt valgløfte
- Halvorsens og Stoltenbergs løfter om uendret skattenivå var dermed bare en bløff og et valgløfte som ble brutt 11 måneder før valget, hevder Foss.

Foss sier Regjeringen i 2005-budsjettet har prioritert å gjøre det mer lønnsomt å jobbe. Han viser til at skatten på arbeid er redusert med nesten 8 milliarder kroner. I Arbeiderpartiets alternative budsjett, er skattene foreslått økt med rundt 3 millioner kroner i forhold til Regjeringens forslag.

- Næringsfiendtlig
- Forslaget rammer norske arbeidsplasser ved at det skal innføres en næringsfiendtlig utbytteskatt over natten. Formuesskatten økes. Dette vil gjøre det mindre lønnsomt å satse på å skape arbeidsplasser i Norge, hevder Foss.

Finansministeren mener Arbeiderpartiet og SV med dette bryter sine valgløfter før valgkampen er i gang.

- Det forteller noe om hva vi har i vente etter valget, hvis vi skulle risikere at de får flertall, skriver han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere