*Nettavisen* Nyheter.

- Carl I. Hagen har vært fullstendig tonedøv

Carl I. Hagen er skuffet over valgdagsmålingene. Han ankom Frps valgvake emd kona Eli like etter klokken 21. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Frp-veteranen får refs på valgvaken.

15.09.15 00:15

GRAND HOTEL (Nettavisen): Fremskrittspartiets valgvake holdes i Speilsalen på Grand hotel i Oslo sentrum, og stemningen der var god før valgdagsmålingene kom klokken 21.

Men stemningen var ikke like god etter at valgdagsmålingene ble kjent, der Frp fikk rekordlave 9,3 prosent på NRKs måling - og 8,9 prosent på TV2s måling.

– Carl I. Hagen har vært fullstendig tonedøv i denne valgkampen, fastslår en sentral kilde i Frp til VG.

- Ikke noe godt resultat

Carl I. Hagen var skuffet da Nettavisen møtte ham på valgvaken.

- Det er ikke noe godt resultat. Det betyr at man må analysere situasjonen grundig etterpå, men jeg vil gjerne vente til vi ser valgresultatet, sier Frps førstekandidat i Oslo, Carl I. Hagen, til Nettavisen.

Hagen ankom Frps valgvake med kona Eli like etter klokken 21.

- Vi har sett tidligere at prognoser har vært betydelig feil, så det er ikke prognosene men valgresultatet som teller, sier Hagen.

Se de siste tallene på valgresultat.no

- Kjedelig om det blir skifte
- Målingene sier at det blir maktskifte både i Oslo og Bergen, hva tenker du om det?

- Det blir veldig kjedelig, det blir veldig dumt. Men vi får se hvordan Arbeiderpartiet skal takle Miljøpartiet De Grønne og Rødt, sier Hagen til Netta.

At MDG ser ut til å gjøre et brakvalg, gjør han bekymret.

- Det synes jeg ikke er særlig positivt. Få vet hva de står for, men alle er jo for det grønne - og alle er for å få de grønne arbeidsplassene - men det er ingen som sier hva de grønne arbeidsplassene består i, sier han til Nettavisen.

- Skummelt med MDG
- Så du synes det er skummelt om MDG får mye makt?

- Ja, jeg synes det er skummelt. Men det får vi se, sier Hagen.

- Hva er grunnen til at dere gjøre det så dårlig?

- Nei, nå får vi vente på valgresultatet, sier han.

Ved forrige kommunevalg i 2011, fikk Frp en opplslutning på 11,4 prosent. Ved stortingsvalget for to år siden, ble resultatet 16,4 prosent.

Syria-kritikk

Hagen får refs for hvordan han har håndtert Syria-krisen.

– Frp maktet ikke å fatte hvilken stemningsskifte det ble på Syria-flyktningene. Den som skjønte aller minst av det, var Carl I. Hagen. Jeg fatter ikke at det er mulig å si det han sa om Syria-flyktningene, sier en deltager til VG.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde mener et resultat på 9 prosent er for svakt. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

- Det er for svakt
Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde, er heller ikke fornøyd.

- Det er altfor svakt. Jeg mener at vi har gjort en ganske bra valgkamp, og jeg tror vi kommer til å enda høyere enn det, sier Tybring-Gjedde til Nettavisen.

- Betyr dette krise for Frp?

- Jeg vil ikke si at krise er det riktige ordet. Nå får vi konsultere stillingen og se hva vi vil, og jeg tror vi er et mer samlet parti nå enn da vi gikk inn i valgkampen, sier han, og legger til:

- Så får vi se hva valgresultatet blir til slutt, og så får vi ta en vurdering når vi kommer til landsstyremøtet til høsten, hvor vi vil med partiet, sier han.

Flere valgsaker:

- Hareide har skiftet dialekt

Velgerne advarer den borgerlige regjeringen

Historisk høy Rødt-oppslutning i Tromsø

Miljøpartiet De Grønne nekter å velge side

Følg NTBs direkterapportering av valgnatta:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.