RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Clemet jukser med lærertall

Foto: Erik Modal (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Kristin Clemet jukser med tallene som viser antall lærer per elev i grunnskolen, mener SV-leder Kristin Halvorsen.

- Kristin Clemet jukser. Hun velger de tallene som passer henne best og som gir inntrykk av at det stort sett er 12 elever og én lærer i klasserommet, sier Kristin Halvorsen til VG.

Utdanningsministeren svarer med å erklære at SV-lederen argumenterer på en billig måte, og viser til at Halvorsens elevtall hverken er kvalitetssikret av Statistisk sentralbyrå eller departementet.

På nettsidene sine skryter Utdanningsdepartementet av at det er 12 elever pr. lærerårsverk her i landet, og at tallet har gått noe ned siden forrige skoleår.

Men ifølge en utregning Utdanningsforbundets statistikk-ekspert Paul Erik Karlsen har foretatt for SV, er det er nesten 21 elever pr. lærer i snitt, og ikke 12 elever pr. lærer.

Kristin Halvorsen sier Clemet ser bort fra at en stor del av lærerens arbeidstid går med til forberedelser, ikke til klasseundervisning. SVs utregninger viser at bare 60 prosent av et lærerårsverk faktisk går med til undervisning i klasserommet, mens 40 prosent av tiden går med til annet arbeid, som forberedelser og prøveretting.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere