- De eldre skal jo også ha det godt, hvis du skjønner

NERVØS. - De eldre skal jo også ha det godt, hvis du skjønner. Nei, nå spør du vanskelig, sa listetopp Gunnar Aamodt til programlederen i NRK-programmet Morran i Østfold.

NERVØS. - De eldre skal jo også ha det godt, hvis du skjønner. Nei, nå spør du vanskelig, sa listetopp Gunnar Aamodt til programlederen i NRK-programmet Morran i Østfold. Foto: Skjermdump/NRK

Intervjusvarene til listetopp i Kristent Samlingsparti går nå som en farsott på sosiale medier.

23.08.13 16:22

Et innslag på NRKs radioprogram Morran i Østfold går nå som en farsott på sosiale medier.

Tirsdag morgen ble nemlig listetopp Gunnar Aamodt i det noe ukjente partiet Kristent Samlingsparti intervjuet om sin politikk live på radioen.

En tydelig nervøs Aamodt kom med en liten innrømmelse før intervjuet begynte.

- Dette er jo mitt aller første intervju. Pulsen er litt høy, sa listetoppen før intervjuet satte igang.

- Litt vanskelig å forklare
Men å få noe vettug ut av den kristne politikeren ble en utfordring for programlederen. Forholdsvis enkle spørsmål, som for eksempel partiets historie, satt langt inne for Aamodt.

- Jeg har vært med siden 2001-2002, så kjenner ikke historien helt. Så det er litt vanskelig å forklare helt nøyaktig, kan du si.

Aamodt var klar på hva som er partiets fanesaker, men slet med å få forklart seg nærmere på partiets syn på eldreomsorg, skole og vei.

- De eldre skal jo også ha det godt, hvis du skjønner. Nei, nå spør du vanskelig, sa Aamodt til programlederen, som dermed fikk vanskeligheter med å få intervjuet på riktig spor.

Humper og dumper
Humper og dumper på norske veier var dog noe listetoppen ville ha en bedring på.

- Vi må jo gjøre noe med det, men vi vet vel ikke helt hva ennå, sa en tydelig nervøs Aamodt.

Programlederen var interessert i behovet for tre kristne parti i Norge.

- Er det ikke lettere om dere heller samarbeider med de andre partiene?

- Det hadde vel vært bedre å samle oss, men det har jo noe med politikk å gjøre, sa politikeren fra Kristent Samlingsparti, og lot være å utdype den saken noe videre, før programlederen måtte avslutte Aamodts radiodebut.

Hør hele intervjuet hos NRK her.

Se video med Gunnar Aamodt her. Dette er ikke en video fra tirsdagens radiointervju, men fra en tidligere presentasjon av Aamodt og Kristent Samlingsparti (alle rettigheter NRK):

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.