RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Camilla Waage (C Foto)

- Det er jo helt spinnvilt!

Sist oppdatert:
PR-rådgiveren skrev blogginnlegg om lærerkona og fikk kjemperespons.

«Høyere lønn og mer ferie til lærerne», skrev Nettavisen-blogger og PR-rådgiver Haakon B. Schrøder i sitt blogginnlegg.

Vel et døgn etter at innlegget ble publisert har han fått 9400 Facebook-likes og en lang hale med positive kommentarer. Tirsdag hadde bloggen hans over 27.000 unike besøkende.

- Jeg har blogget i flere år, men aldri opplevd noe lignende. Det er jo helt spinnvilt! sier en overrasket Schrøder til Nettavisen.

Les blogginnlegget her

Vil knuse noen myter
I sitt blogginnlegg skriver Schrøder at det er på tide å knuse noen myter om den oppskrytte lærerrollen. Han forteller hva han har observert fra sidelinjen etter at kona for noen år siden ble lærer. Han så for seg korte arbeidsdager og middag på bordet når han kom hjem, men innså raskt at kona hadde adskillig lengre arbeidsuker enn han hadde sett for seg. Og oppgavene lærerne tar på seg er mange, skriver han.

- Heroisk
«Lærerne gjør en heroisk samfunnsinnsats, og lever i en hverdag preget av kontinuerlige omstillinger og reformer fra politiske og byråkratiske myndigheter. De skal planlegge timer, forberede prøver og i etterkant gjennomgå det elevene gjør. Det skal gjennomføres elevsamtaler, dialog og oppfølging med foreldre og andre etater dersom elever har spesielle behov. Og brukes ikke hverdagen, er det frem med rettepennen i helgene», skriver han i blogginnlegget.

Schøder innrømmer at det var en aha-opplevelse da kona begynte som lærer og han oppdaget omfanget av en lærers arbeidsuke. Før var han en av dem som gjerne mobbet lærerne for lange ferier, innrømmer han.

Gift med lærer i snart to år
- Folk flest har sett på lærerne som en ferieadel, og jeg har selv vært der. Nå har jeg vært gift med en lærer i snart to år og mener det er en yrkesgruppe som overhodet ikke blir verdsatt i forhold til den jobben de gjør, sier Schrøder.

- Bør lærerne få høyere lønn?

- Ja, de bør få vesentlig høyere lønn, og til dette med ferie er det bare å si: De jobber lengre dager og lengre uker enn deg og meg, og de har et stort ansvar. I klasserommet har læreren et svært blandet univers av morgendagens galninger og morgendagens samfunnstopper. Alt flyter i hverandre, og det er en utrolig krevende oppgave. De må være lærer, sosialarbeider, far og mor og hele pakka, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere