- Det er lavmål

Foto: (Sarbsborg Arbeiderblad/ Facebook)

Stortingspolitiker angrep Frp på Facebook.

17.09.13 19:03

Stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg (Ap) oppdaterte Facebook-statusen sin med følgende melding tirsdag ettermiddag:

«Etter å ha sett pressekonferansen må jeg beklage for at jeg har oppfattet Frp som et høyrepopulistisk parti. Jeg forstod at 40 år med å spre møkk om innvandring, samer, alenemødre, homofile, sosialhjelpsmottakere, f. fl faktisk var godt og konstruktivt ment.»

Den ironiske og svært konkluderende meldingen fikk stortingsrepresentant fra Frp, Ulf Leirstein, til å reagere.

«Trivelige folk i Arbeiderpartiet» skrev han og la ved en skjermdump av statusen til Forsberg.

Les også: - Christian Tybring-Gjedde er fremmedfiendtlig

- Lavmål
Han mener at en erfaren politiker som Forsberg burde holde seg for god til slike uttalelser.

- Jeg synes ikke det er morsomt. Hadde dette vært sagt av noen som var ruspåvirket på en fyllefest, så hadde jeg ikke reagert. Men så grove uttalelser på Facebook fra en som har vært stortingsrepresentant, det mener jeg er lavmål. Det må være en høyere standard for en stortingsrepresentant enn for en ungdomspolitiker på nachspiel, sier han til Nettavisen.

Leirstein, som er medlem av justiskomiteen på Stortinget, understreker at de har flere politikere i lederposisjoner med minoritetsbakgrunn enn Arbeiderpartiet.

- Jeg synes heller at Forsberg burde feie for egen dør. I Arbeiderpartiet og LO er de aller fleste lederfigurene nordmenn i 50-60-årsalderen. Frp er det eneste store partiet med en ungdomsleder som har innvandrerbakgrunn. Hvis vi hadde vært det partiet de hevder at vi er, så hadde vi ikke hatt så mange med innvandrerbakgrunn i fremskutte posisjoner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Aas, Erlend

Breivik-koblingen var det eneste som manglet
- Det er også leit med en slik uttalelse, fordi mange av våre aktive partifolk er homofile. Jeg tviler sterkt på at de hadde ønsket å være medlem i partiet hvis vi hadde en fiendtlig innstilling mot homofile, sier han og legger til at «Breivik-koblingen var det eneste som manglet».

Thor Erik Forsberg ler høyt når Nettavisen konfronterer han med kritikken fra Leirstein. Han ønsker ikke å beklage statusen overfor Ulf Leirstein og Frp.

- Når Ulf Leirstein snakker om lavmål, så må man jo lytte. Jeg har rett og slett kalt en spade for en spade, og for de som har fulgt med på Frp de siste fire tiårene, så har det vært gjentatte angrep mot alenemødre, innvandrere, muslimer, homofile, samer og romfolk. Listen er ganske lang. Det er ikke mange år siden Frp kjørte kampanjen «Gjerningsmannen var av utenlandsk opprinnelse» sier han til Nettavisen.

Helt legitimt
I stedet for å diskutere karakteristikker, så burde Frp klare å peke på hva de har gjort for bedre livsituasjonen til disse gruppene, mener han.

- Hvor ofte har Frp stått på disse gruppenes side under politiske diskusjoner? spør han.

Forsberg mener det er helt legitimt å kalle Frp for et «høyrepopulistisk parti.»

- Man spiller på fordommer, myter og skaper feilaktige bilder som bidrar til utstøting og fordommer i samfunnet. Hele veien har man vært villig til å bruke utsatte minoriteter for å øke sin egen oppslutning, det er for meg høyrepopulistisk, sier han

Husker ikke Breivik
Tirsdag inviterte Fremskrittspartiet utenlandsk presse til en pressekonferanse for å bli kvitt stempelet som et fremmedfiendtlig parti. Partiet, representert ved nestleder Ketil Solvik Olsen og Fpu-leder Himanshu Gulati, tok også kraftig avstand fra Anders Behring Breivik, som i en periode var Frp-medlem.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jørgen Berge

Etter valget har flere av de store internasjonale mediene hengt seg opp i at det de kaller «Breiviks parti» nå får regjeringsmakt.

Solvik-Olsen var selv medlem av lokallaget der massemorderen Anders Behring Breivik var medlem, men husker ingenting av ham.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ikke grobunn for hans ideer
- Det er vanskelig å se hvorfor han kom inn i partiet, men lett å se hvorfor han forsvant. Det fins ikke grobunn for hans ideer i vårt parti, sa Solvik-Olsen, som med dette håper å få satt et punktum for saken i utenlandske medier.

Fpu-leder Himanshu Gulati mener partiet ikke kunne hatt medlemmer fra så mange land hvis det virkelig var innvandringsfiendtlig.

- Jeg tenker tilbake på sommerleiren vår i år. Der var det folk fra Somalia, Sudan, Marokko, India, Myanmar, Thailand, Vietnam og Filippinene. Om bare noe av det som er skrevet om oss var riktig, tror jeg ikke vi ville sett at så mange innvandrere som støttet partiet vårt, sa Gulati.

Hva synes du om Facebook-statusen? Si din mening i kommentarfeltet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.