RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er lite troverdighet i dette

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Frp kritisk til «innvandringsregnskapet» til den flerkulturelle avisa Utrop.

Frps Christian Tybring-Gjedde er kritisk til «innvandringsregnskapet» som den flerkulturelle avisa Utrop presenterte torsdag.

Regnskapet konkluderer med at innvandring betyr store netto inntekter for det norske samfunnet, ifølge en rapport som analysebyrået NyAnalyse har gjort på oppdrag for avisa Utrop.

- Det er lite troverdighet i dette. Det må skilles mellom grupper hvis det skal gi et fornuftig resultat, men det vi ser her er tall som er sauset sammen for så å gi et gjennomsnitt, sa Tybring-Gjedde i en debatt i VG-auditoriet i Oslo torsdag.

Aps stortingsrepresentant Håkon Haugli mente det er flere ting å ta med seg fra rapporten, men sa at han i utgangspunktet ikke er så interessert i om en innvandrer «lønner» seg.

Les saken: - Innvandring gir Norge penger

- Knuser myten
«Innvandringsregnskapet» har sammenstilt ulike fakta og utviklingstrekk knyttet til innvandrerbefolkningen i Norge. Og resultatet av sammenstillingen er ifølge Utrop helt entydig. Rapporten viser at innvandrere bare bruker 4 prosent av det totale velferdsbudsjettet, samtidig som de utgjør drøyt 11 prosent av befolkningen.

- At innvandrere truer velferdsstaten, er en myte. Funnene i rapporten knuser myten om at innvandrere kun er en utgiftspost. Tvert imot bruker innvandrere mindre av velferdsgodene enn resten av befolkningen, sier ansvarlig redaktør i Utrop, Majoran Vivekananthan.

Vekst i sysselsetting
Hovedfunnene i rapporten viser at samlede utgifter til husholdninger (i folketrygden) var på 356,4 milliarder kroner i 2011. Innvandrerbefolkningen mottok rundt 15,28 milliarder kroner i ulike trygdeoverføringer.

Det utgjør ifølge rapporten en andel på 3,8 prosent, mens det i Norge er 13 prosent med innvandrerbakgrunn (i rapporten presisert som personer født i utlandet av to utenlandskfødte foreldre).

Rapporten konkluderer også med at første og annen generasjon innvandrere de siste årene har stått for to tredeler av sysselsettingsveksten i Norge.

Les saken: - Innvandring gir Norge penger

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere