*Nettavisen* Nyheter.

- Det er Valgerd eller meg

Åslaug Haga kjemper med Valgerd Svarstad Haugland om en plass på Stortinget etter valget.

03.08.05 01:56

- Til dette er det bare å si at folk i Akershus må sannsynligvis gjøre et valg mellom Valgerd og meg. Hvis de vil ha Haga på Stortinget må de stemme på Senterpartiet, sier Åslaug Haga til TV 2 Nettavisen.

Senterparti-lederen har ennå ikke gitt opp kampen mot erkerivalinnen, selv om TV 2s partibarometer for august viser at hun er ute av Stortinget.

- Jeg har tror på at med en god valgkamp så er det mulig. Senterpartiet gjør det også normalt bedre i valg enn på målinger, sier Haga.

Også Venstres leder Lars Sponheim fra Hordaland er ute av Stortinget i henhold til gårsdagens TNS Gallup/TV 2-måling.

Sponheim også ute
- Ifølge denne målingen mangler vi bare ti tusen stemmer på å nå sperregrensa, så dette er med på å mobilisere alle som ønsker et borgerlig flertall, og de som ønsker et Venstre med en stor gruppe på Stortinget, sier May Britt Vihovde til TV 2 Nettavisen.

Hordaland-representanten sitter i dag på Stortinget i landbruksminister Lars Sponheims stol.

- Ser ikke svart på det
Hen hvis valgresultatet blir identisk med gårsdagens TNS Gallup-måling, vil Odd Einar Dørum bli alene om å hevde det ørlille, men særdeles tradisjonsrike, sentrumspartiets politikk – og Vihovde må se seg om etter en ny jobb.

- Jeg ser ikke svart på det, heller ikke for Hordaland. Vi klarte det sist, og jeg er overbevist om at vi klarer det i år også, insisterer Finanskomité-medlemmet.

- Venstre er et nøkkelparti både matematisk og politisk, mener hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag