RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er viktig at alle bidrar til å sverte den nye regjeringen

SVERTEOPPFORDRING: Aps nestleder kom med en klar oppfordring til medlemmene i Vadsø Ap, under årsmøtet onsdag. Partiets nestleder sa det er viktig å sverte regjeringen.
SVERTEOPPFORDRING: Aps nestleder kom med en klar oppfordring til medlemmene i Vadsø Ap, under årsmøtet onsdag. Partiets nestleder sa det er viktig å sverte regjeringen. Foto: Kenneth Strømsvåg (Finnmarken)
Sist oppdatert:

(Finnmarken) Ap-nestlederen var invitert til å snakke om den politiske situasjonen, under årsmøtet til Vadsø Arbeiderparti. Majoriteten av minuttene hun hadde til rådighet brukte Ap-toppen til å kritisere den nye regjeringens arbeide til nå.

Slakt

I tur og orden slaktet partitoppen Solbergregjeringens retning.

– Før valget hørte vi mye om handlekraft og gjennomføringsevne. Nå ser vi at det meste skal vurderes, utredes og kartlegges, og svært lite konkret kommer på bordet. Og det som kommer, tar oss i en helt annen retning enn den vi ønsker, sa Pedersen, før hun tok sats og filleristet skattekutt, kutt i regionale utviklingsmidler, fiskeripolitikken og kutt i deler av tiltakspakken for nordlige Troms og Finnmark.

Alle må bidra

Da hun kom til slutten av kritikken, kom tipset om å sverte regjeringen i tida framover.

– Nå har jeg brukt mye tid på å sverte regjeringen, men det er jo viktig. Og det er viktig at alle bidrar til å gjøre nettopp det, sa Helga Pedersen, med blikket farende over de frammøtte til Vadsø Aps årsmøte.

Glapp ut

Etter talen er ikke Ap-nestlederen så veldig interessert i å snakke om uttrykket hun brukte fra talerstolen.

– Du sa at det er viktig at alle bidrar til å sverte regjeringen. Er det taktikken til Arbeiderpartiet fram mot neste valg?

– Nei det er det ikke, men vi skal være et aktivt parti i opposisjon, og da er en del av jobben å synliggjøre forskjeller og ansvarliggjøre den sittende regjeringen.

– Men er det særlig verdig å skulle satse på en slags sverteteknikk?

– Vi skal ikke det. Vi skal være et ansvarlig parti, som skal opptre ryddig og respektfullt.

– Men hvorfor bruker du da et slikt ord i talen din til Ap-medlemmer her i Vadsø?

– Det var bare ... det glapp bare ut av meg. Jeg er trygg på at medlemmene forsto hva jeg mente med det, og at vi selvsagt skal være skikkelige og redelige, sier Helga Pedersen.

Saklig og grundig

Nyvalgt nestleder Ragnhild Aslaksen sier uttalelsen til Pedersen må sees i sammenheng med rommet den falt i.

– Hun var her og snakket til sine egne. Og dette ble sagt med glimt i øyet, sier Aslaksen, som er helt på linje med Ap-nestlederens anker om det å jobbe som et opposisjonsparti.

– Vi skal føre vår politikk og slåss for våre verdier, på en saklig og grundig måte, sier Ragnhild Aslaksen.

Ikke i mål

Ap-topp Helga Pedersen tok også opp striden rundt leveringsregelverket for fisk.

– Vi kom ikke i mål med det nye regelverket, og det beklager vi. Dette har vi da også fått mye kritikk for. Men la nå det være helt klart; vi står fast på at leveringspliktige kvoter skal knyttes til landanleggene, sa Pedersen til årsmøtet.

Skal stå på

Etter talen er Pedersen klar på at hun ikke har noen vansker med å se enhver finnmarking i øynene og snakke om det omstridte temaet.

– Faktum er at dersom vi i vår regjeringstid hadde snudd regelverket til en leveringsplikt, så ville uansett den nye regjeringen reversert dette igjen, sier Ap-nestleder Helga Pedersen.

Les flere saker fra Finnmarken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere