RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tor Erik Schrøder/NTB Scanpix

- Det vil gjøre vondt verre å ekskludere Sandberg

Sist oppdatert:
Det sier professor Anders Todal Jenssen.

Onsdag lanseres boken «Mot min vilje» - av Frps nestleder Per Sandberg.

Boken er et angrep på partifeller og gjeldende politikk i partiet han leder.

- En vesentlig bok
Professor Anders Todal Jenssen ved NTNU mener dette er en viktig bok:

- Hvis tanken til Sandberg var å bli partileder, fremmer ikke en slik bok kandidaturet. Men i motsetning til Siv Jensen, som har uttalt at hun ikke vil lese boken - vil jeg gjøre det. Og det bør hun også, sier Todal Jenssen til Nettavisen.

- Hvorfor det?

- Jeg tror det kan være en veldig interessant bok og at den sier noe vesentlig om prosessen Frp er inne i dag. Jeg tror det vil være en bok vi griper til om noen år for å forklare hva som skjedde med Frp, sier han.

Les også: - Virker som en dårlig taper

- Det vil bare gjøre vondt verre ...
- Hvordan vurderer du Sandbergs mulighet for å bli ekskludert i partiet som følge av boken og beskyldningene i den?

- Det kan hende noen i partiet snakker om eksklusjon, men det vil være å gjøre vondt verre. Siv Jensen bør be dem besinne seg. Sandberg roper et varsko til dem han føler er nær ham, han gjør det fordi han frykter utviklingen, sier Todal Jenssen.

- Hva vil du si om forholdet mellom Jensen og Sandberg?

- På meg virker det som de har et ryddig og skikkelig forhold - og at spenningene som oppstår, følger av ulike vurderinger, sier han.

- Hvorfor mener du Siv Jensen bør lese boken?

- Siv burde lytte nøye og tenke. Jeg skjønner det ikke er behagelig, men antagelig har Sandberg rett i mye av det han skriver, ikke nødvendigvis at de ikke skulle inn i regjering etc, men han peker på noen kostnader ved det – og peker på noe som har med bredden i partiet å gjøre, sier Todal Jenssen.

- Føler seg alene
Professoren tror på Sandberg:

- Sandberg føler seg alene, og føler at han blir motarbeidet. Det tror jeg ingen kan betvile, det er ikke så merkelig at det er tøft i toppen, heller, sier han.

- Da Sandberg annonserte at han ville trekke seg tilbake, sa jeg at Frp straks burde finne en «ny Per Sandberg». Mange stemmer Frp fordi de står for det han garanterte for. Profilen blir stadig mer utvannet og utvasket, sier valgforsker Anders Todal Jenssen til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere