RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette viser at Siv Jensen tar feil


ØKT TILSKUDD: Ida Lindtveit, KrFs ordførerkandidat i Oppegård kommune, mener Frps politikk er helt feil svar på flyktningkatastrofen.  Mandag er hun gjesteredaktør i Nettavisen.
ØKT TILSKUDD: Ida Lindtveit, KrFs ordførerkandidat i Oppegård kommune, mener Frps politikk er helt feil svar på flyktningkatastrofen.  Mandag er hun gjesteredaktør i Nettavisen. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Ordførerkandidat Ida Lindtveit (KrF) mener Jensen bommer om kommunenes syn på flyktninger.

Norske kommuner har vedtatt å bosette 10.489 flyktninger i år, og er nær ved å nå regjeringens mål.

232 kommuner har svart ja til å ta imot flyktninger, ifølge NTB.

Dette gleder naturlig nok KrF.

- For det første så viser det at kommunene er villige til å bidra i den dugnaden, at vi har satt igang en dugnad for de menneskene som er på flukt i verden og at kommunene mer enn gjerne tar imot flyktninger i sine kommuner, sier KrFs ordførerkandidat i Oppegård kommune, Ida Lindtveit, som mandag er gjesteredaktør i Nettavisen.

Les også: Kommunene sier ja til å bosette over 10.000 flyktninger
Lindtveits blogg: Vi må gjøre det moderne slaveriet til historie

- Jensen tar feil
Lindtveit mener tallene viser at Frp-leder Siv Jensen, som i valgkampen har oppfordret kommunene til å si nei til flyktninger, tar feil.

- Det viser at Siv Jensen tar feil, når hun setter det å ta imot flyktninger opp mot velferdstjenester. Kommunene sier det stikk motsatte, de er villige til å ta imot flyktninger og bosette dem i kommunene, sier Lindtveit.

Hun ber nå regjeringen komme mer på banen.

- For dette viser en ting til, og det er at vi må gjøre en større innsats. Det er flere enn 10.000 som skal bosettes de neste årene. Da må regjeringen komme på banen når statsbudsjettet kommer til høsten, og øke spesielt integreringstilskuddet som mange av kommunene som har gitt tilbakemelding på hvor mange de kan bosette, sier at man må øke  for at man skal kunne bosette flere, sier KrF-politikeren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SIER NEI: Frp-leder Siv Jensen ber kommunene si nei til flyktninger, mens Frp-nestor Carl I. Hagen vil ha stopp av nye flyktninger til Oslo. - Totalt feil svar, mener Lindtveit.


- Ulike grunner til det

For neste år har regjeringen bedt kommunene ta imot 14.020 flyktninger. Så langt har kommunene samlet sagt ja til å bosette drøyt 8200.

- 21 kommuner har sagt nei til å ta imot flyktninger, hva tenker du om det?

- For det første kan det være ulike grunner til det. Det er jo første gang alle kommunene er blitt spurt om å bosette, så det er klart at hvis man er en liten kommune som ikke har hatt et stort mottaksapparat, så koster det veldig mye penger å bygge opp det. Det viktigste  er at de stedene som har et godt mottaksapparat, tar imot så mange det er kapasitet til, sier Lindtveit.

Hun mener det derfor er naturlig at storbyene, bør ta en større andel flyktninger.

- I tillegg er det en del kommuner som faktisk tjener på å ta imot flyktninger de fem første årene, og det er fordi man har etablert gode rammer for det å ta imot flyktninger - og de kan øke kapasitetet ytterligere, sier Lindtveit.

- Totalt feil svar fra Frp
- Hva tenker du da om utspillene fra Frp i valgkampen om at man heller bør hjelpe flyktningene der de er, og at Frp-nestor Carl I. Hagen vil stanse all mottak av flyktninger i Oslo?

- Jeg tenker at det er totalt feil svar å gi på den flyktningkatastrofen vi er inne i, når man ser bildene fra Syria, men også fra grensene til Europa, så ser man at vi må bidra, sier hun, og legger til:

- Vi har sagt at vi skal ta imot 8000, men Tyskland tar imot 800.000. Så å si at vi har et stort bidrag, det er jeg ikke med på. Vi er med på å bidra, men kunne bidratt mer, sier KrF-kandidaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere