*Nettavisen* Nyheter.

- Devold burde beklaget sterkere

Norsk Offisersforbund teller på knappene om de skal melde forsvarsminister Kristin Krohn Devold for arbeidsretten etter at hun står fast ved utnevnelsen av to nye generaler.

- Vi har hatt et møte med departementet i dag. Devold beklaget det saken har ført til, ikke selve utnevnelsen. Nå skal vi vurdere sammen med jurister om beklagelsen er god nok til at vi dropper arbeidsrettssak, sier forbundsleder Peter A. Moe i Norsk Offisersforbund til TV 2 Nettavisen.

Kristin Krohn Devold utnevnte nylig to forsvarstopper i nye stillinger uten å informere verken forsvarssjefen eller sjefen for Forsvarsstaben.

Fortsatt sjokkert
Peter A. Moe kaller utnevnelsene for klart avtalebrudd. Han er også oppbrakt over at Devold ikke informerte Forsvarssjef Sigurd Frisvold om de nye stillingene.

- Det er ganske oppsiktsvekkende at kongen i statsråd utnevner to generaler uten av Forsvarssjefen vet det, sier han.

- Befalets Fellesorganisasjon mener at det er opp til ministeren å beslutte hvor mange generaler det skal være?

- Ja, det er det, men i dette tilfellet har hun oppnevnt de to nye generalene som sjefer for to nye staber. Dersom forsvarsministeren mener det er behov for en omorganisering, burde hun gitt Forsvarssjefen et oppdrag om å utrede det, og da ville de tillitsvalgte blitt tatt med på råd. Slik det er nå har hun brutt hovedavtalen.

Står på sitt
Bråket rundt utnevnelsene av de to nye stillingene kommer bare kort tid etter at milliardoverskridelsen i Forsvaret ble kjent.

Det er andre gang på få dager at Devold får kritikk for å ikke å være nok ydmyk.

Opposisjonen var før helga ikke fornøyd med svarene forsvarsminister Devold (H) ga på spørsmål om budsjettrotet. Nå vil hun bli innkalt til åpen høring av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.