RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Disse statsrådene bør byttes ut


HVEM SKAL UT?: Regjeringen Solberg da de kom ut på Slottsplassen etter å ha dannet regjering i 2013. Nå mener flere at statsråder bør byttes ut.
HVEM SKAL UT?: Regjeringen Solberg da de kom ut på Slottsplassen etter å ha dannet regjering i 2013. Nå mener flere at statsråder bør byttes ut. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Leserne mener Erna Solberg bør skifte ut flere av statsrådene.

Regjeringspartiene gikk på en skikkelig smell i lokalvalget, og har tapt makt i flere av de største byene.

Nå mener flere at det bør skje utskiftinger i Erna Solbergs mannskap.

I en uhøytidelig spørreundersøkelse hos Nettavisen, der vi spør om hvilke statsråder som bør skiftes ut, var det onsdag morgen avgitt over 25.000 stemmer.

Undersøkelsen ble publisert tirsdag formiddag, under bloggen til Nettavisens sjefredaktør, Gunnar Stavrum.

Les bloggen her: Hvem skal ut av regjeringen?

Høie med flest stemmer
Flest stemmer er det helse- og omsrogsminister Bent Høie (H) som har fått. 13 prosent mener han bør skiftes ut fra regjeringen.

11 prosent av leserne vil skifte ut justisminister Anders Anundsen (Frp).

11 prosent mener justisminister Anders Anundsen(Fpr) bør skiftes ut i regjeringen.

Deretter kommer klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H), som har fått 10 prosent av stemmene.

Like bak henne finner vi kulturminister Thorhild Widvey (H) og fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H). Åtte prosent mener at to de bør skiftes ut.

Mer overraskende er det kanskje at seks prosent mener at Erna Solberg bør bytte ut finansminister og Frp-leder Siv Jensen.

Frp-statsrådene, landbruks- og matminister Sylvi Listhaug og arbeids- og sosialminister Robert Eriksson, har fått henholdsvis fem og seks seks prosent av stemmene.

Les også: - Min mann har også  ytringsfrihet, men jeg er strategen
Les også: - Ingen planer om utskiftinger i regjeringen

- Siv gjør en stødig jobb
I kommentarfeltet under avstemningen, raser nå debatten.

Her er noen av kommentarene:

«Et par av disse jeg ikke har fått noe særlig inntrykk av, fiskeriministeren hadde jeg ikke kjent igjen på gata engang».

«Justisministere blir alltid forhatt. Anundsen også. Det ligger i jobben. Men jeg synes han er helt ok».

Seks prosent mener Frp-leder Siv Jensen bør ut av regjeringen.

«Selv oppfatter jeg justisminister Anundsen som altfor for dyktig til å skiftes ut. Men hans ofte arrogante holdninger og uttalelser (samt den tøvete videoen) taler for at han byttes ut. Ellers håper og tror jeg det fremst er tre kvinnelige Høyre-ministre som står mest i faresonen for å skiftes ut, nemlig fruene Aspaker, Sundtoft og Widvey».

«Siv Jensen har gjort en stødig jobb, hun blir aldri i verden byttet ut».

«Det kan kanskje hende at FrP trekker seg fra regjeringen. Å sitte i regjering og administrere ting som partiet og deres velgere er imot kan fort gå skikkelig galt ved neste korsvei».

Erna: - Ingen planer for øyeblikket
Da statsminister Erna Solberg tirsdag ble spurt av Nettavisen om hun har planer om å gjøre endringer i sitt mannskap, svarte hun følgende:

- En regjering og statsråder må vite at de sitter så lenge de sitter. Men det er ingen planer om utskiftning i regjering for øyeblikket, sa Solberg.

Hun ville heller ikke gå med på at et svakt valgresultat skyldtes såkalt regjeringsslitasje.

- Det er overfladisk å si at det er regjeringsslitasje når det er så store lokale forskjeller. Men vi har ikke skapt entusiasme nok rundt regjeringsprosjektet, sa statsministeren.

Gi din stemme her (Artikkelen fortsetter under):


- Anundsen ligger tynt an
Stavrum skriver i sin blogg at det enkleste grepet for Solberg for å snu stemningen frem mot valget i 2017, er å bytte ut statsråder:

Klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft (H) har vært usynlig på et område hvor velgerne åpenbart har engasjement, mener Gunnar Stavrum.

- Jeg tror justisminister Anders Anundsen (Frp) ligger tynt an. Han har vist seg lite ydmyk og lydhør, og har ikke evnet å markere Fremskrittspartiet positivt på en tradisjonell hjertesak, nemlig en streng asylpolitikk. Dessuten er han en rød klut for støttepartiene, skriver han.

Han mener også at miljøvernministeren bør bytte ut.

- Miljøvernminister Tine Sundtoft (H) har vært usynlig på et område hvor velgerne åpenbart har engasjement. Hun har kanskje ikke gjort så mye galt, men hva har hun gjort? I hvert fall ikke markert seg som en grønn terrier, og det vil regjeringen trenge frem til neste valg.

Dessuten mener Stavrum at fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) er på vei ut, som påtroppende fylkesmann.

- Regjeringen har ikke råd til å ha statsråder på sidelinjen, mener han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere