*Nettavisen* Nyheter.

- Drikkepress på tinget

Stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo (SV) mener norske politikere utsettes for et alvorlig drikkepress.

09.02.06 06:30

- Jeg håper ikke andre yrkesgrupper drikker like mye som politikere, for deres skyld. På Stortinget kan du delta på en middag hver eneste dag, og det er helt unntaksvis at det ikke serveres alkohol. Når man eksponeres for så mye alkohol som vi gjør i forhold til andre yrker, tror jeg dette fører til at politikere drikker for mye. Stortinget er en arbeidsplass som disponerer for alkoholisme, sier Olav Gunnar Ballo til Dagbladet.

Ikke avholdsmann
Ifølge avisen har Ballo selv deltatt på 13 arrangementer der det har blitt servert alkohol, og det bare den siste måneden. Dermed øker faren for at politikere tar både ett og to glass vin, eller annen type alkohol hver dag. Ballo er selv helt uenig med kostholdseksperter som sier at ett glass om dagen er bra for helsen.

Selv er han ikke avholdsmann, men mener det er på tide at noen tar opp debatten om det som betegnes som jobb-drikking. Ifølge politikeren fremstår ikke hans egen yrkesgruppe som gode rollemodeller med sitt daglige alkoholinntak.

Fikk slag
Steinar Bastesen er en av politikerne avisen har intervjuet. Han legger ikke skjul på at han jobbet og drakk for mye den tiden han satt på Stortinget. Bastesen forteller at han jobbet mellom 16 og 17 timer hver dag, i tillegg til at han tok et glass vin eller to på slutten av en lang arbeidsdag. I 2001 ble han rammet av slag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag