*Nettavisen* Nyheter.

- En ateist som biskop

- Fortsetter Gerd-Liv Valla i LO, er det som en biskop fortsetter etter å ha blitt ateist.

09.03.07 12:18

Professor Odd Nordhaug ved Norges Handelshøyskoles institutt for strategi og ledelse mener Gerd-Liv Valla vil ha store problemer med å fortsette som LO-leder dersom Yssen-granskningen finner at hun har mobbet en av sine ansatte.

NA24 - din næringslivsavis

Dersom dette blir påvist i dagens rapport mener Nordhaug at dette vil være tungt å leve med.

- Det vil bli som hvis en biskop plutselig erklærer seg som ateist og fortsetter i jobben, sier Nordhaug. Dette kom frem i et innslag på TV2 Nyhetskanalen, men Nordhaug utdyper dette til NA24.

Han peker på at trakassering og mobbing i arbeidslivet er en av de aller viktigste sakene for LO.

Les også: - Går hvis hun får kritikk

Rapporten avgjørende
Klokken 09.00 fredag morgen fikk sekretariatet i LO overlevert rapporten fra advokat Jan Fougners gransking av den såkalte Yssen-saken. Ingunn Yssen var tidligere internasjonal sekretær i LO, men sykmeldte seg og sa opp etter påstander om at LO-leder Gerd-Liv Valla trakasserte og mobbet henne.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Norges Handelshøyskole)

Men Nordhaug mener det er helt åpent hva som vil skje som følge av denne rapporten, som enn så lenge er unntatt offentligheten.

- Det som står i rapporten er avgjørende. Jeg synes de er helt åpent. Det er minst like sannsynlig at dette trekker ut, fordi fløyene (i LO, journ. anm) står mot hverandre, sier professoren.

Quick fix
Yssen-prosessen har nå ridd LO som en mare i nesten nøyaktig to måneder. Dette er skadelig, mener Nordhaug.

- Granskningen har vært med å trekke dette ut. Overleveringen av granskningrapporten ble jo utsatt en uke. Jo med tid det går, jo mer tid får ulike fløyer i LO til å posisjonere seg. Da får man en irreversibel prosess. Det investeres mer og mer prestisje i ulike fronter, sier NHH-professoren til NA24.

Han mener at dette kan være skadelig for Norges største arbeidstaker-sammenslutning, som bør stå samlet utad.

- Finnes det noen «Quick Fix» for LO sine problemer?

- Det finnes en rask fiks, nemlig at hun går av i dag eller i løpet av helgen. Det er eneste «quick fix». Hun vil ikke ha en lett jobb med å lede LO gjennom resten av perioden, sier Nordhaug til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.