- En fallitterklæring over egen politikk

- EN FALLITTERKLÆRING: Ap-politiker Jan Bøhler ønsker gratis barnehage til flere innvanderbarn i Oslo, slik at de skal lære seg norsk før de begynner på skolen. Forslaget liker Frps Christian Tybring-Gjedde (bildet) dårlig.

- EN FALLITTERKLÆRING: Ap-politiker Jan Bøhler ønsker gratis barnehage til flere innvanderbarn i Oslo, slik at de skal lære seg norsk før de begynner på skolen. Forslaget liker Frps Christian Tybring-Gjedde (bildet) dårlig. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Christian Tybring-Gjedde (Frp) mener Ap har mistet all troverdighet om innvandring.

19.03.14 08:15

Ap-politiker Jan Bøhler ønsker gratis barnehage til flere innvanderbarn i Oslo, slik at de skal lære seg norsk før de begynner på skolen.

Les egen sak: - Gratis barnehage til innvandrerbarn

Men Bøhlers forslag får Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde til å reagere.

- Bøhlers forslag er en fallitterklæring over egen politikk, sier han til Nettavisen.

- Ap har idyllisert
Tybring-Gjedde mener det vi nå ser, med en rekke skoler i hovedstaden der flertallet ikke har norsk som morsmål, er et resutlat av Aps politikk.

- Ap har idyllisert sin egen innvandringspolitikk gjennom de siste 20-30 årene. Mantraet har hele tiden vært at utviklingen har vært en berikelse og at alt vil gå seg til. Vel, nå ser man konsekvensene av denne hodeløse og uansvarlige politikken, sier han.

Han mener Ap har mistet all troverdighet i innvandringspolitikken.

- Vanligvis vurderer man konsekvensene av politiske vedtak før man iverksetter. Men Ap har valgt motsatt innfallsvinkel. Bøhler og Ap har mistet all troverdighet i disse spørsmålene, sier han, og legger spørrende til:

- Hva med en innrømmelse om at politikken har vært feilslått kombinert med forslag om å stramme inn?

Oslo-politiker for Ap, Jan Bøhler.


- Bussing er nødvendig
Bakgrunnen for saken er et forslag fra Manifest-redaktør Mimir Kristjánsson, som i forrige uke tok til orde for å busse elever fra Oslos østkant til vestkant, til skoler med flere etnisk norske elever.

- Dette er et nødvendig tiltak for å hindre at man får en by som er så delt at du har noen skoler der det så og si bare går etnisk norske elever, og andre skoler der det nesten bare er minoritetselever, sa den tidligere Rød Ungdom-lederen til Nettavisen.

Han viste til at det på 54 av Oslos 125 grunnskoler er elever med norsk som morsmål i mindretall. Alle disse skolene ligger på østkanten av byen.

Kristjánsson mener Oslo må gjøre som Århus i Danmark, som siden 2006 har busset elever med særskilt behov for språkstøtte til skoler med mange danske elever.

Les også: - Minoritetselever må busses til vestkanten

- Må gjøre opprør
Han fikk støtte av norsk-somaliske Kadra Yusuf.

- Innvandrerforeldre som ønsker at barna deres skal lære seg det norske språket og lykkes i Norge, må gjøre opprør. Det er ikke nok med gode lærere. Ungene kan bare lære norsk av norske medelever. Derfor må vi innføre bussing, sa Yusuf.

Les også: - De dømmer barna til en dårlig fremtid

Skolebyråd i Oslo, Anniken Hauglie (H), sier imidlertid nei til bussing. Hun påpekte i forrige uke at barna har rett til å gå på sin nærskole.

Les også: - Jeg synes ikke man skal busse barn

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.