*Nettavisen* Nyheter.

- En god uke for Telenor

Foto: Jens Ove Kristiansen (TV 2 Nettavisen)

- Dette er ingen politisk krevende sak for regjeringen, sa Jonas Gahr Støre da han Erik Solheim troppet opp i Stortinget for å orientere om regjeringens håndtering av pengestøtte til Hamas.

Etter møtet brukte representantene fra regjeringspartiene nok en gang all sin tid på å forklare at dette ikke er noen komplisert sak for dem. Tvert om er de i følge dem rørende samstemmige.

- Det er ingen politisk uenighet mellom de tre partiene i denne saken. Derfor er jeg heller ikke bekymret for den, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre til TV 2 Nettavisen.

Fredag fikk representanter fra utenrikskomiteen i Stortinget en orientering om de norske posisjonenene. I alle fall SVs Ågot Valle og APs Marit Nybakk. Senterpartiets Alf Ivar Samuelsen var ikke til stede, men Sp var representert ved statssekretær Liv Monica Bargem Stubholt i UD. Alle avviste de at det har vært noen mangel på kommunikasjon mellom regjeringen og Stortinget i denne saken.

- Utenriksdepartementet er blant de aller beste til å informere oss i Stortinget, understreket både Valle og Nybakk.

- Det har vært så mange telefoner på kryss og tvers her at kommunikasjon ikke er problemet, sa bistandsminister Erik Solheim.

God uke for Telenor
Og Støre fungte opp:

- Det har vært en god uke for Telenor.

Og slik regjeringen vurdere dette ligger noe av problemet nettopp der. At det er en trepartiregjering er flere som skal uttale seg om utenrikspolitikk gjør at nyanser kan bli misforstått.

- Tillitsfullt
- Dette er en sak som engasjerer mange. Og jeg synes det er bra vi har en åpen debatt om norsk utenrikspolitikk. Men det er altså ingen uenighet, sier Støre.

- Hva synes du om personangrepet på deg fra Stein Ørnhøi?

- Jeg har et meget godt og tillitsfullt samarbeid med de SV-erne jeg jobber med til daglig, og jeg ønsker ikke å involvere meg i en debatt på det nivået. Forøvrig vil jeg ikke undervurdere betydningen av å kunne fransk, sa Støre til en humrende forsamling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.