RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En inkvisisjon

Sist oppdatert:
- Det finnes ikke bevis for at jeg visste noe, sier avgått UDI-direktør Manuela Ramin-Osmundsen.

Se også innslag på TV 2 Nyhetene 18.30

- Hver dag siden 7. april har vært en utrolig belastning. jeg har vært utsatt for en form for «inkvisisjonsprosess» uten rettsikkerhetsgaranti, uten kontradiksjon (red. anm: mulighet til å si imot) og uten krav til bevisførsel, tordnet hun i går.

Men spørsmål fra TV 2 Nettavisen avviste hun at hun var bedt om å slutte i jobben av ststråd Bjarne Håkon Hanssen.

Manuela Ramin-Osmundsen slår kraftig tilbake mot kritikken i Graver-rapporten som ble lagt fram mandag. Hun mener kritikken mot henne bygger på sviktende grunnlag.

LES OGSÅ: Hun skal rydde opp
LAST NED: Les hele rapporten her

- Det finnes ikke bevis for at jeg hadde kjennskap til UDIs praksis rundt Irakerne, hevder hun, og sier hun er glad for at granskingskommisjonen ikke har funnet noe nytt som viser at hun ikke har snakket sant.

Ikke ført bak lyset
- Jeg er glad statsråden sier at rapporten ikke gir grunnlag for å fastslå at jeg har ført ham bak lyset, sier den avgåtte UDI-direktøren.

- Jeg stiller meg undrende til at utvalget kan mene at det er sannsynlighetsovervekt for at jeg hadde kunnskap om direktoratets praksis uten å ha funnet et eneste dokument som bevis for dette, sa hun under en pressekonferanse i Oslo mandag.

Udokumentert
Graver-utvalget slår fast at UDI brøt utlendingsloven da de ga opphold til 182 irakere i fjor, og mener den daværende assisterende direktøren, Manuela Ramin-Osmundsen, visste om dette. Blant personene som hevder Ramin-Osmundsen kjente til at UDI ønsket å tøye regelverket, er den daværende sjefen hennes, Trygve Nordby.

Selv bestrider hun påstanden.

- Jeg stiller meg kritisk til at utvalget har lagt ensidig vekt på udokumenterte påstander fra et fåtall personer som er part i saken, men har valgt å overse alle forklaringer som støtter min versjon, fortsatte hun.

- Jeg kan heller ikke forstå hvordan kommisjonen kan felle en generell dom over lederkulturen i UDI, uten å ha satt seg nærmere inn i hvordan UDI håndterer andre saksområder, herunder arbeidsområdene jeg har hatt primæransvar for.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere