RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En rødgrønn flopp

Sist oppdatert:
Høyre har ikke troen på eierskapsmeldingen, mens Lars Sponheim bare er lei seg over næringspolitikken.

En vår med mye næringspolitisk bråk endte med at nærings- og handelsminister Odd Eriksen utsatte den lenge bebudede eierskapsmeldingen til høsten. Det ble for knapp tid for ministeren til å redegjøre for statens eierskapspolitikk.

NA24 - din næringslivsavis

NA24 skrev tidligere i dag at mye av innholdet allerede er klart. Etter all sannsynlighet vil meldingen blant annet inneholde regler for opsjonspakker i statlig kontrollerte selskaper, styrerepresentasjon og en ny «ervervslov».

Men opposisjonen tror ikke det er behov for en ny eierskapsmelding.

Forutsigbarhet
- Det næringslivet trenger er trygghet og forutsigbarhet. En stortingsmelding er ikke sentralt i så måte, sier Venstreleder og tidligere næringsminister Lars Sponheim til NA24.

Høyres Torbjørn Hansen tror ikke eierskapsmeldingen blir vellykket politikk.

- Politisk sett blir denne meldingen en flopp, og først og fremst er det en fare for at det blir veldig lite realpolitikk i den, sier han.

Sponheim er skremt av næringspolitikken som Stoltenberg-regjeringen fører.

- Jeg er som gammel næringsminister oppriktig lei meg når jeg ser hvordan de herjer med næringspolitikken, sier venstrelederen til NA24.

Løse kanoner på dekk
- Jeg er overrasket over at Jens Stoltenberg har latt næringspolitikken drive rundt i hendene på så mange politikere, sier han og viser til det han kaller «løse kanoner på dekk» som Jan Bøhler.

Lederen av Oslo Ap har frontet det som av mange har blitt karakterisert som et opprør internt i partiet mot regjeringens politikk.

Sponheim mener usikkerheten i næringspolitikken har blitt for stor og at vi begynner å se konturene av en politisk risiko for næringslivet i Norge. Det er alvorlige signaler som nå sendes ut, mener han.

- Når sentrale politikere i Stortinget kjefter på Myklebust fordi han er opptatt av SAS lønnsomhet, sender det feil signaler ut i markedet, mener venstrelederen. Han priser seg lykkelig over at Norge nå er i en høykonjunktur og dermed får penger inn i landet likevel.

- En flopp
Torbjørn Hansen mener Aps aktive næringspolitikk mer er en aktiv næringsretorikk, og at det spørs om den utsatte eierskapsmeldingen kommer til å følge opp dette. Han tror regjeringen og Odd Eriksen i grove trekk viderefører det som var Høyres politikk i næringslivet.

- Det er et spørsmål om innholdet i denne meldingen. Det kommer neppe noen kvantesprang, sier Hansen til NA24.

- Jeg tror dette blir et mageplask for venstresiden i Arbeiderpartiet, særlig Jan Bøhler, som har ropt mye om en aktiv næringspolitikk, sier høyrepolitikeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere