RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Enoksen har sviktet

Sist oppdatert:
Siv Jensen mener Odd Roger Enoksen har sviktet i jobben som olje- og energiminister.

Jensens reaksjon kommer etter at Enoksen til Aftenposten i dag innrømmer at dagens kraftkrise en et resultat av manglende politisk initiativ.

Alvorlig
- Siden Enoksen innrømmer at han har kjent til strømkrisen lenge, er det langt fra akseptabelt at han ikke tidligere har tatt denne situasjonen på alvor, mener Jensen.

- Konsekvensen av Odd Roger Enoksens manglende initiativ er at folk flest kommer til å lide når strømprisene stiger. Dette er en alvorlig politisk situasjon. Enoksen har sammen med regjeringen ene og alene ansvaret for dette, sier hun i en pressemelding.

- Det blir ikke bedre av at regjeringen spriker i alle retninger og ikke gir folk flest klare signaler om hvilke tiltak som vil bli iverksatt, mener hun.

Forslag
Siv Jensen varsler allerede nå at FrP vil fremme konkrete forslag om lettelser i strømavgiftene så fort Stortinget trer sammen i oktober.

- FrPs landsmøte har bedt stortingsgruppen å vurdere halv moms på strøm. Dette er i alle fall ett av forslagene kan være aktuelt å fremme.

- Det er for sent å tenke utbygging nå. Fordi regjeringen ikke tidligere har reagert på alvoret må vi ta til nytte med bøtende tiltak, slår Siv Jensen fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere