*Nettavisen* Nyheter.

- Ensom kvinne truer Valla

Trusselbrevet mot Valla er skrevet av en kvinne som ikke er i stand til å skade LO-toppen, mener psykiater.

24.01.07 08:32

Psykiater Ulf Åsgård har sett trusselbrevet. Han mener det er skrevet av en ensom kvinne som kjenner Valla godt, eller som kjenner en som kjenner henne godt. Han tror brevet er skrevet rett etter pressekonferansen fredag, i frustrasjon over at Valla ikke trakk seg som LO-leder, skriver VG

I sinne

- Hun setter seg ned og skriver i sinne. Jeg vil tro det er en kvinne nede i et system, i Ap, LO, eller andre organisasjoner, sier Åsgård til VG.

Psykiateren opplyser at det i ni av ti tilfeller er en mann som sender drapstrusler. Men i dette brevet er det en mann som omtales som «kjekk». Det ville neppe en mann skrevet, mener Åsgård. Videre viser han til private forhold helt tilbake til 80-tallet som omtales, og som er typisk kvinnelige temaer.

Ensom

Åsgård mener personen som har skrevet er ensom, på grunn av formuleringer som «jeg» og «vi». Vedkommende er ikke i stand til å skade Valla, og det var derfor unødvendig av LO og offentliggjøre brevet, mener psykiateren.

Politiisnpektør Terje Kristiansen ved Oslo politididistrikt sier til Aftenposten at det ikke er uvanlig at folk som skriver trusselbrev gir inntrykk av å ha detaljkunnskaper om den truedes privatliv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.