- Er denne «julekalenderen» noe partiet virkelig står inne for?

Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) møter massiv kritikk på grunn av julekalender på Facebook.

19.12.14 22:33
HTML EMBED
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Hver eneste dag i desember har Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) lagt ut et bilde på partiets Facebookside med teksten Luke (x) i FpUs julekalender. Det er lagt ut bilder som økt tollgrense, proffboksing og høyere fartsgrense.

Torsdag kveld la de ut luke 18, tvangsutsendelser, med underteksten: Politiets utlendingsenhet har hittil i år gjennomført 6700 uttransporteringer av ulovlige innvandrere. Det er en økning på over 1200 fra samme tid i fjor. #fpujul

Kritikken kommer samtidig som justisminister Anders Anundsen må svare for utsendingen av asylbarn for Stortingets kontroll og konstitutsjonskomiteen.

Dette har satt sinnene i kok i kommentarfeltet under bildet.

- Dette er noe av det jævligste jeg har sett. Er det mulig å være så grusomt sadistiske, å glede seg over andre menneskers ulykke bare fordi de ikke er norske, skriver en dame.

- Gratulerer med årets mest smakløse julekalender, skriver en annen.

- Smakløst av dere å bruke dette som en luke i en adventskalender. Er selv medlem av Frp, og jeg vil bare si at dere burde skjemmes over dette. Oppfordre dere på det sterkeste å slette dette, skriver et mannlig Frp-medlem.

- Er denne "julekalenderen" noe partiet virkelig står inne for?

Slik fortsetter det stort sett blant de nærmere 70 kommentarene på bildet. Også på Twitter hagler kritikken mot ungdomspartiet.

Fredag kveld har FpU selv kommentert bilde:

- Dette er mennesker som har fått avslag på sin asylsøknad og som oppholder seg ulovlig i landet. Vi er glade at de som ikke skal være her, blir sendt hjem. På den måten kan vi bruke kapasitet og penger på de som faktisk er ønsket velkommen til Norge, og som skal starte et nytt liv her. Hvis vi ikke skal sende ut de som får avslag, kan vi bare legge ned hele asylinstituttet og si at ingen trenger å søke, alle kommer inn.

Hva synes du om FpUs julekalender? Si din mening under.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag