RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Er regjeringen blitt klin gær'n?

Sist oppdatert:
- Jeg har mine personlige meninger, som ikke Frp skal heftes for.

OSLO RÅDHUS (Nettavisen): - Hvis du vil ha særegne meninger fra han som taler Roma midt i mot, og som ser løsninger på dagsaktuelle problemer for folk flest, les bloggen min!

Det sier Hagen, som er en av Mediehuset Nettavisens 360.000 bloggere. I den sfæren trives han godt.

Siden han startet opp bloggen har han fyrt av mange blogginnlegg hvor han skyter både her og der:

- Hvorfor startet du blogg, Hagen?

- Jeg synes det er gøy å dele mine personlige synspunkter og meninger om dagsaktuelle politiske saker. Så nå har jeg for vane å følge nyhetene om kvelden og skrive mine synspunkt - det nytter jo ikke å lese morgenavisene lenger, de er bakpå.

Carl I. hagen intervjuet i forbindelse med bloggingen på Nettavisen.

- Et luksusproblem
Med lette skritt, pent antrukket i dress, geleider Hagen oss til et overfylt kontor. Hagen varsom med å gå inn i debatten om hvem som er best egnet til å være i Frp-ledelsen fremover, men sier at:

- Partiet har et luksusproblem – fordi det har så mange gode kandidater: Både Per Sandberg, Anders Anundsen, Ketil Solvik-Olsen og Per-Willy Amundsen.

- Hva vil du si til kritikken om at partiet er blitt for polert, en kritikk også nestleder Sandberg har gitt ammunisjon til?

- Frp er et seriøst, ansvarlig folkeparti, som skal favne brett – både nå ut til akademikere, men også taxisjåfører og folk på alle nivå innen dagligvarehandelen, skal føle seg hjemme hos oss. Når det gjelder Per Sandberg, tar jeg heller en prat med ham på tomannshånd, enn via media, sier Hagen.

Hagen mener dagens partiledelse sikrer den nødvendige bredden:

- Ja, det vil jeg si – og det tror jeg kommer til å være på plass etter valget som skal være på landsmøtet i mai.

- Vil skape debatt
Om målet med bloggen:

- Målet mitt er å få ut meninger og skape debatt. Jeg legger også ut noen av blogginnleggene på Facebook, for å skape mest mulig blest. Jeg ønsker å berøre ett tema hver kveld. Det er mye å ta av - jeg har sterke meninger om så mangt, sier han ivrig.

Les bloggen til Carl I. Hagen her.

Han har full frihet til å skrive hva han vil, men ønsker ikke å gå på kollisjonskurs med Frp forøvrig:

- Jeg skal ikke gå på tvers av det Frp mener, med mindre jeg finner det tvingende nødvendig.

Et annet sted Carl I. Hagen trives godt, er på Facebook. På Facebook har den tidligere partiformannen 8176 følgere.

Her høster han mange reaksjoner og likes Et av Hagens mest populære innlegg, skrev han søndag, og det fikk 2485 «likes» på Facebook.

«Ser i Aftenposten i dag side 8 en liten notis at det skal etableres 1000 nye asylmottaksplasser fordi det kommer flere asylsøkere og "at 5000 ikke har forlatt landet til tross for utreiseplikt". Hvor er du Anniken Huitfeldt som igår ikke hadde penger til tolker for døvblinde? Hvor er du Jonas som er redd for kostnadene med eldreomsorgen og hvor er du Jens som har redusert pensjonsjusteringen med tilbakevirkende kraft for å spare penger.

Til norske pleietrengende og syke skal det spares, men asylmottak for de som er her ulovlig og nye asylsøkere etableres etter behov.

Burde heller brukt noe av u-hjelpen på 27 000 mill kr på å bygge retursentre i Asia, Afrika og Midt Østen for de som er her ulovlig og de som har fått endelig avslag på asylsøknad!!»

«Fytterakkern!»
Et annet innlegg som slo an i Hagens menighet, røsker opp i debatten rundt en mye omdiskutert kreftmedisin, som fikk 1969 «likes»:

«Det meldes fra NRK og TV 2 at Helsedirektoratet med støtte av Støre sier nei til to nye livsforlengende kreftmedisiner for å spare penger. Dette er skammelig. Andre land som i forhold til Norge er fattige har godkjent medisinene, men der er menneskeliv tydeligvis mer verdt enn her i det rødgrønne riket. De rødgrønne bruker rundt 27 000 mill kr til såkalt U-hjelp og i dag rapporterte Aftenposten at 70% av medisinhjelp til Malawi ble borte i korrupsjon, slik norsk u-hjelp har gjort mange diktatorer og deres familier til styrtrike i årtier. Men å forlenge menneskeliv med medisiner som en ekspertgruppe sa ja til, det har ikke Jens-Jonas & co. råd til.

Fytterakkern! Håper FrP får støtte i Stortinget for forslag om å godkjenne disse medisiner.»

- Håper å bidra positivt i valgkampen
Men det er på blogg han nå verver nye tilhengere og ser han har et stort fortrinn. .

Gruppelederen for Frp i Oslo bystyre er tydelig på sin egen rolle:

- Min rolle er å være gruppeleder for Frp i Oslos bystyre og ha meninger i det offentlige rom. Jeg håper jeg kan styrke muligheten for at Frp kan gjøre et godt valg, sier Hagen.

- Jeg skal prøve å bygge opp under Frps valgkamp med mine meninger. Så langt har alt jeg har skrevet i bloggen vært i samsvar med Frps program gjennom mange år, skyter den uredde politikeren inn.

- Frp skal ikke heftes for mine meninger
Han tar de aller fleste debatter.
- Men i det offentlige rom bidrar jeg med mine personlige meninger, som ikke Frp skal heftes for.

Om responsen på bloggen, sier han:

- Jeg sender det ut, jeg. På Facebook får jeg alt fra 500 til 2000 «likes» og fra 30 til 200 kommentarer. Det vokser stadig, så dette er moro.

- Spretter champagnen
Om en uke reiser Hagen med sin hustru Eli til leiligheten i Spania.

- Da setter vi oss på terrassen og spretter champagnen, så ring gjerne for en stemningsrapport, humrer han.

Noen pause fra bloggingen blir det ikke:

- Neida, der følger jeg med på norske tv-kanaler og har internett, så dere hører fra meg!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere