RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Erna driver heksejakt

SOS Rasisme mener Erna Solberg og Bjarne Håkon Hansen driver en heksejakt mot UDI.

- Erna Solberg og Bjarne Håkon Hanssen har stått i spissen for en skitten kampanje, sier nestleder Ola Melbye Pettersen i SOS Rasisme i siste nummer av Ny Tid.

Etter at Graver-utvalget la frem sin rapport om den såkalte kurdersaken, har det stormet rundt Utlendingsdirektoratet. Høyre-leder Erna Solberg og inkluderingsminister Bjarn Håkon Hanssen (Ap) har sammen med Fremskrittspartiet stått fremst i rekken av kritikere.

Nestlederen i SOS Rasisme mener saken er blåst fullstendig ut av proporsjoner, og sier at det slett ikke dreier seg om noen skandale. Han viser til Utlendingslovens paragraf åtte, som slår fast at det skal vurderes om det finnes «sterke menneskelige hensyn» ved behandling av asylsøknader. Dette mener han gjelder den aktuelle gruppen med kurdere, som har bodd i Norge i seks år og ikke har kunnet sendes tilbake til Irak på grunn av krigen.

Mest skuffet er anti-rasisten over Bjarne Håkon Hanssen.

- Ved å insistere på å støtte kritikken fra Solberg, har han og regjeringen lagt seg bak den politikken som SOS Rasisme og andre flyktningeorganisasjoner har brukt fire år på å kjempe mot, sier Melby Pettersen til Ny Tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere