RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Erna har innført diktatur

Sist oppdatert:
Torfinn Myklebust (62) går som kommunestyreleder for Kvinnherrad Høyre. Han hevder Erna Solberg har fjernet lokaldemokratiet og innført diktatur.

Torfinn Myklebust har de siste åtte årene sittet som leder for Høyres kommunestyregruppe i Kvinnherrad. Nå er det slutt, skriver Innsida.no.

To nominasjonslister
Det har i den siste tiden pågått en strid i Kvinnherrad Høyres lokallag. Stridens eple er to separate nominasjonsmøter der to forskjellige valglister ble vedtatt. Begge listene ble sendt til Hordaland Høyre som avholdt ekstraordinært årsmøte for å avgjøre om lokallaget hadde myndighet til å avholde et andre nominasjonsmøte, og hvorvidt dette skulle trumfe ut det første møtet som gjeldene ved årets lokalvalg.

Høyres arbeidsutvalg har nå konkludert, og Myklebust er rasende etter avgjørelsen. Kvinnherrad Høyres ekstranominasjonsmøte ble ikke akseptert.

- Arbeidsutvalget i Høyre sentralt satte seg ikke godt nok inn i saken før de vedtok å godkjenne den første nominasjonslista. Derfor mener jeg også at lokaldemokratiet ikke har fått fungere. Det er sentralstyring, diktatur og en skam for partiet, sier Torfinn Myklebust til Innsida.no.

Listefall i Kvinneherrad Høyre
Nå ber han både Erna Solberg og fylkesleder i Hordaland, Nils Marton Aadland, vurdere stillingene sine, og oppfordrer alle Kvinneherrads høyremedlemmer som har støttet listetopp på den andre valglisten, Morten Vevatne, om å melde seg ut av partiet i protest.

I tillegg til de åtte som inntil tirsdag formiddag har trukket seg fra Kvinnherad Høyres liste, er det nå totalt 17 andre personer det, kan bli endring for, forteller Geir Mogren i Høyres valgstyreadministrasjon i Kvinneherrad til Innsida.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere