RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Schrøder, Tor Erik (NTB scanpix)

- Erna var litt småforbanna

Sist oppdatert:
Høyre-leder Erna Solberg viste litt følelser og var litt forbanna, mener valgforsker.

Partilederne møtte opp til høstens første direktesendte TV-debatt i Arendal mandag kveld. Valgforsker Frank Aarebrot sier det var en spennende debatt med mye engasjement og følelser.

Aarebrot synes spesielt statsministerduellen mellom partileder Erna Solberg (Høyre) og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) bar preg av høy temperatur.

- Dette var en voldsom statsministerduell fordi det ble litt temperatur. Jens Stoltenberg var engasjert og Erna Solberg viste litt følelser og var litt forbanna. Hun har vært veldig kul i tidligere debatter, mens denne gangen ble hun litt engasjert og småforbanna. Og det var litt artig å se. Men det er ikke sikkert at det vil skade henne, sier Aarebrot til Nettavisen.

Valgforskeren synes Stoltenberg gjorde en svært god figur under debatten, og virket engasjert og ivrig.

- De som tok mest feil i denne debatten, var han som sa i innslaget at Stoltenberg virket trøtt og sliten. Men det er helt feil, det virket som at dette var hans første valg, sier Aarebrot.

KrF-leder Knut Arild Hareide skulle en rekke ganger levere fra seg morsomme kommentarer underveis, som han høstet både latter og applaus for. Men Aarebrot tror kanskje Hareides morsomhetene kan ha virket inn negativt for ham.

- Han er litt for opptatt av å være morsom hele tiden. Han må spare litt på kruttet. Han bør holde seg til én eller to morsomme kommentarer i hver debatt, og ikke hver replikk, for da går det utover innholdet og man husker ikke hva han sier, sier Aarebrot.

Aarebrot tror at SV-leder Audun Lysbakken kom godt ut av debatten.

- Ja, det tror jeg faktisk. Jeg synes han kom godt ut av debatten fordi han greide å snakke enkelt og ideologisk. For hans velgere, som er SV-ere, så er det viktig med ideologi. Sånn sett så treffer han, sier Aarebrot.

- Ingen gjorde det direkte dårlige i debatten. Siv Jensen (Frp) var litt småsur og belærende og var litt som en streng skolelærer. Trine Skei Grande (Venstre) var den svakeste, men hun var ikke dårlig hun heller, avslutter valgforskeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere