RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Et angrep på kristen kulturarv

Sist oppdatert:
Utdanningsforbundets kritikk av den kristne formålsparagrafen er et angrep på vår kristne kulturarv. Det mener KrF-leder Dagfinn Høybråten.

- I dag foregår det et formidabelt angrep på vår kristne kulturarv. Sterke krefter arbeider for å erklære det norske samfunnet verdinøytralt, sa Høybråten i en tale til Hå og Time lokallag på Jæren i Rogaland torsdag kveld, skriver Aftenposten.

Regjeringen har høstet kritikk for forslaget til ny barnehagelov og ønsket om å beholde den kristne formålsparagrafen. Utdanningsforbundet og Human-Etisk Forbund har gitt klar beskjed om at de mener tida er moden for en endring som reflekterer at Norge er et nå pluralistisk samfunn med ulike religioner og livssyn.

Høybråten avviste at antidiskriminering og toleranse er argumenter for å gjøre barnehager og skoler verdinøytralt.

- Det de i realiteten gjør, er å gå til angrep på en tusenårig kulturarv - røttene til vårt moderne samfunn, sa Høybråten ifølge Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere