RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Et skremmende forslag fra Fremskrittspartiet

MISLIKER TILBUD: - Aller helst skulle vi sett at vi ikke hadde et slikt tilbud til mennesker som bryter norsk lovgiving og er her på illegalt vis, sier Mazyar Keshvari.
MISLIKER TILBUD: - Aller helst skulle vi sett at vi ikke hadde et slikt tilbud til mennesker som bryter norsk lovgiving og er her på illegalt vis, sier Mazyar Keshvari. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Vil stanse gratis helsehjelp til ulovlige innvandrere. KrF og Venstre reagerer.

Oslo (NTB): Fremskrittspartiet foreslår å stanse gratis helsehjelp til ulovlige innvandrere. Både KrF og Venstre er opprørt og ber helseministeren avklare regjeringens syn på saken.

Kirkens Bymisjon og Røde Kors driver et helsesenter i Oslo hvor innvandrere uten lovlig opphold har tilbud om gratis helsehjelp. Senteret behandlet over 1.000 personer i fjor.

Frp mener helsepersonell bør melde fra til politiet når ulovlige innvandrere ber om helsehjelp, melder NRK.

– Aller helst skulle vi sett at vi ikke hadde et slikt tilbud til mennesker som bryter norsk lovgiving og er her på illegalt vis. Det gjør at problemet vil eskalere, noe ingen er tjent med, sier innvandringspolitisk talsmann Mayzayr Keshvari i Frp til kanalen.

– Skremmende forslag

Han sier han ønsker å ta opp saken i regjeringen i løpet av så kort tid som mulig, men innrømmer at han ikke vet om det er støtte for det omdiskuterte forslaget.

Regjeringens støttepartier KrF og Venstre krever nå avklaring fra helseminister Bent Høie (H).

– Det er et skremmende forslag fra Fremskrittspartiet, sier Venstres Ketil Kjenseth som er medlem av Stortingets helse- og omsorgskomité. Han sier det er helt uaktuelt å støtte et slikt forslag.

Les også:Stortingspolitiker kalte Keshvari (Frp) for «smørbukk-innvandrer»

– Jeg mener det ikke er flertall i Stortinget for dette. Det bør helseministeren innse. Helseministeren bør komme på banen og vise hvor skapet skal stå, sier han.

Tikkende bomber

Både Venstre og KrF tviler på at forslaget vil hindre at flere uten lovlig opphold blir i landet, og hyller isteden dem som jobber for å tilby disse menneskene helsehjelp.

– Hvis de ikke får helsehjelp, selv om det ikke er øyeblikkelig hjelp, så kan de med kroppslige og psykiske lidelser gå rundt som tikkende bomber, og som til slutt blir en akutt sak. Det er ingen tjent med, sier Kjenseths komitékollega Olaug Bollestad (KrF).

SV-leder Audun Lysbakken kaller forslaget uanstendig og ber regjeringen svare på om dette er regjeringens politikk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere