RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- EU har veldig dårlige ledere!

Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Eva Joly er æresgjest hos Miljøpartiet De Grønne.

MÅNEFISKEN, OSLO (Nettavisen): Forventningene er store før EU-parlamentariker Eva Joly entrer scenen under landsmøtet til Miljøpartiet De Grønne.

- Norge trenger dere og den grønne profilen, innledet Joly.

- Barroso og Ashton er elendige ledere
- En av grunnene til at jeg gikk inn i den grønne bevegelsen, var fiskeindustrien. EU har veldig dårlige ledere, de dårligste man kan tenke seg.

Det er spesielt José Manuel Barroso og Catherine Ashton hun har i tankene.

Joly fyrte løs mot EUs prioriteringer og advarte mot en utvikling i verdensøkonomien hun sier øker gapet mellom fattig og rik - og hvor store multinasjonale selskap er opptatt av mest mulig utbytte - på bekostning av klimaet.

Skatteparadis
Hydro fikk også gjennomgå:

- Hydro betaler alt i alt 1 milliard i skatt - 60 prosent i Norge og 3 prosent i Brasil. Hva vil Norge? Vil vi stoppe avskogingen - eller er vi bare opptatt av utbyttet i våre investeringer? Det er derfor vi trenger dere, De Grønne, som virkelig interesserer dere for klimaforandringer.

- Kampen mot skatteparadisene, som jeg har ført i 15 år, er viktigere enn noen gang. De Grønne er fremtidsbærere, det er helt sikkert, vi vet at vi skal ha fornybar energi - men vi må beskytte oss mot dumping fra Kina. Det er også Barrosos feil, alle ser det - bortsett fra ham selv, hevder Joly.

Hun fikk spørsmål om hvordan partiet skulle kapre en stortingsplass til høsten:

- Ha fokus på helse, det forstår og angår alle. Så må dere stille opp, på stort og smått, ikke si nei til noe. Marker dere, gi pressen de spissformuleringene de vil ha.

Joly er tidligere presidentkandidat for Europe-Ecologie Les Verts og medlem av EU-parlamentet.

Største landsmøte i historien
120 delegater og 30 observatører er til stede.

Nasjonal talskvinne i Miljøpartiet De Grønne, Hanna E. Marcussen, gikk i sin landsmøtetale fredag ut mot oljenæringen og de etablerte politiske partiene - som ifølge henne ikke tør å diskutere den helt nødvendige utfasingen av oljen.

Du kan lese hele talen til Marcussen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere