- Får en vond smak i munnen

Foto: Øyvind Aukrust (Grønn Ungdom)

Leder i Grønn Ungdom raser over den nye statsrådens uttalelser.

17.10.13 12:20

Nyvalgt barne- og likestillingsminister Solveig Horne uttalte onsdag at «vi må ha en debatt om barn skal fortelles om homofili».

- Jeg får en veldig vond smak i munnen av Solveig Hornes uttalelser, sier talsperson i Grønn Ungdom, Hallvard Surlien, til Nettavisen.

Uttalelsen kom etter at Horne i 2010 la ut Twittermeldingen «lurer på om det er helt greit at barnehagene leser homoeventyr for små barn?».

Dette får Grønn Ungdom til å rase.

- Det er utrolig at en minister i et erklært liberalt parti vil diskutere hvilke legninger det er riktig at barn vet om, og definerer ikke-heterofile legninger som «annen seksualitet». Slike kunnskapsløse og reaksjonære utsagn skaper en debatt som gjør hverdagen vanskeligere for veldig mange, sier Surlien.

Foto: Heidi Schei Lilleås

- Uskikket
Han minner Horne på hvilke jobb hun har tatt på seg.

- Solveig Horne er sjef for Likestillingsdepartementet, ikke departementet for stigmatisering og diskriminering. Et samfunn hvor man ikke kan snakke på samme måte om enhver form for kjærlighet, er langt fra et likestilt samfunn. Hvis Horne ikke har tenkt å endre retorikk, er det ikke annet å si enn at hun er usikket til jobben.

Surlien er klar på hva som er den viktigste oppgaven for Horne i sin nye jobb.

- I tillegg til å fortsette kampen for kvinners og homofiles rettigheter bør Horne virkelig ta kampen for rettighetene til kjønnsminoriteter. Hun bør sørge for at ethvert menneske faktisk har frihet til å definere sin egen kjønnsidentitet og råde over egen kropp, sier Surlien.

- Jeg stiller bare et spørsmål
Onsdag klokken 12 kom den nye regjeringen ut foran Slottet for å posere for pressefotografene. Og like etter gikk statsrådene på baksiden av Slottet for å bli presentert nærmere og for å snakke med pressen.

Her ble Solveig Horne sett med det velkjente regnbueflagget, populært kalt homoflagget, og Nettavisen benyttet sjansen til å spørre om homoeventyr-spørsmålet fra 2010.

- Hvorfor går du med homoflagget?

- Fordi jeg har fått det, svarer Horne Nettavisen. Horne fikk flagget av lederen av landsforeningen for homofile og lesbiske, LLH, Bård Nylund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.