RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Forelsket Karita dropper single

Foto: Paul Weaver (TV 2 Interaktiv)
Sist oppdatert:
Venstres Trine Skei Grande tror Karita Bekkemellems avlyste singelmelding skyldes forelskelse.

Tirsdag ble det kjent at regjeringen avlyser singelmeldingen.

- For variert gruppe
Arbeidet med en egen singelmelding har vært langvarig, og allerede i 2003 åpnet Ap for å gi økonomisk støtte til single .

- Samfunnet har jo forandret seg enormt, blant annet med flere skilsmisser og at flere venter lenger med å etablere seg og få barn, begrunnet Bekkemellem, som da var i opposisjon, behovet for en egen stortingsmelding til single den gang.

Nå har pipen fått en annen lyd. Nå sier Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem at gruppen er for variert til å finne felles tiltak.

Gammeldags
Tullball, raser Venstres Trine Skei Grande. Hun er oppgitt og sjokkert over at stortingsmeldingen allikevel ikke kommer.

- Regjeringen henger tydeligvis igjen på 50-tallet der det normale var ekteskap, to barn, stasjonsvogn og hund, sier hun til Nettavisen.

- Slik er det ikke lenger. Det blir stadig flere single i dagens samfunn, legger hun til.

- Nytt fokus
Ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB), har antall single økt med 300.000 de siste 20 årene, og single sliter mer økonomisk og helsemessig enn den øvrige befolkningen. Rundt 900.000 nordmenn regnes i dag som aleneboende.

- Da Bekkemellom var i opposisjon lovet hun både skattefradrag og egen singelpolitikk. Men nå som hun er i regjering bryr hun seg ikke, sier Skei Grand, som i fjor lærte svenskene om singelpolitikk da hun deltok på et debattprogram på svensk TV.

- Ryktene vil ha det til at Karita er på bryllupsferie så det betyr vel at fokuset hennes har blitt litt annerledes enn den gang, sier hun.

- Fordummer politikken
Statssekretær i Barne- og Likestillingsdepartementet Kjell Erik Øie synes Skei Grandes utsagn ikke hører hjemme i politikken.

- Jeg synes slike koblinger fordummer politikken. Jeg har aldri mistenkt Skei Grande for å ikke engasjere seg i barnefamilier selv om hun bor alene, sier Øie til Nettavisen.

- Min oppfordring til henne er at vi heller diskuterer politikken rettet mot aleneboende enn å mistenkeliggjøre hverandres motiver, legger han til.

- Skjønner du at Skei Grande er skuffet over at det ikke kommer noen melding?

- Om hun er skuffet eller ikke er jeg ikke så opptatt av. Politikken for aleneboende står og faller ikke på om det kommer en stortingsmelding. Den må måles ut fra de tiltakene som iverksettes, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere