RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
REAGERER: KrF-nestleder Dagrun Eriksen mener Per Sandberg skaper mer avstand med sitt innvandringsutspill.
REAGERER: KrF-nestleder Dagrun Eriksen mener Per Sandberg skaper mer avstand med sitt innvandringsutspill. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

- Frp gjør unge til et lettere bytte for IS

Sist oppdatert:
Dagrun Eriksen (KrF) mener Per Sandberg skaper avstand og gjør det lettere for ekstremistene.

Frps nestleder Per Sandberg mener det fargerike fellesskapet i Norge har spilt falitt, og at de andre partiene på Stortinget har lukket øynene for «den voldelige islamske ideologien».

Utspillet får KrF-nestleder Dagrun Eriksen til å reagere.

HAR SPILT FALITT: Frp-nestleder Per Sandberg mener det fargerike fellesskapet i Norge har spilt falitt.

- Jeg synes det er utrolig trist, for det er med på å skape en avstand til unge mennesker i landet vårt i dag som egentlig trenger å høre at de hører til, sier Eriksen til Nettavisen.

Les også: - Har lukket øynene for «den voldelige islamske ideologien»

- Gjør det lettere for ekstremister
Eriksen mener Sandberg er med på å gjøre det lett for ekstremistene.

- Det jeg er redd for er at det blir en selvoppfyllende profeti, fordi når du skaper fremmedgjøring for unge mennesker, som ønsker å bli sett og hørt, så gjør du det lett for ekstremister og folk som driver på som IS, sier Eriksen.

Hun tror slike uttalelser fører til økende frustrasjon.

- Når du blir fremmedgjort så vil også frustrasjonen øke, og du vil bli et lettere bytte for ekstremistene som kommer inn med en varme og sier at de har bruk for deg, sier Eriksen.

Eriksen viser til noe som skjedde på 80-tallet, da frustrerte ungdommer i Kristiansand ble rekruttert inn i høyreekstreme organisasjoner.

- Den gangen kom det noen sterke ledere og sa at vi har bruk for deg, og det håper jeg vi kan lære av, sier KrF-politikeren.

Hun påpeker at det er mange flerkulturelle gutter som sliter på skolen, og at de heller trenger å høre at de hører til.

- Har ikke fri innvandring
Sandberg sier til Klassekampen torsdag at vi ikke stiller noen krav til integreringen.

- Vi har et system som åpner dørene for fri innvandring uten å ta ansvar for integreringen. Vi stiller ingen krav, sier han til avisen.

Tirsdag ble det klart at Frp ønsker full innvandringsstopp i Oslo.

- Han snakker jo om den frie innvandringen, og det har vi ikke hatt i dette landet i mitt politiske liv, sier Eriksen, og legger til:

- Nå går Fremskrittspartiet nedover på meningsmålingene, og så er det dette de skal legge de store ordene i, sier hun til Nettavisen.

Sandberg skylder på KrF
Eriksen påpeker også at det ikke er de andre partiene, som Sandberg kritiserer, som er ofrene i dette.

- Dette viser hvorfor det var så viktig for KrF å ha en egen avtale om asyl. Dette er også en av årsakene til at vi ikke sitter rundt regjeringsbordet sammen, for her er det en stor politisk avstand, sier hun.

Samtidig legger Sandberg skylden for at unge rekrutteres til terror på KrF. 

- KrF har et meget stort ansvar for at tusenvis av unge mennesker født og oppvokst i Norge lever i frykt for tvangsekteskap og kjønnslemlestelse. KrF har et enormt ansvar for at vi rekrutterer titalls unge mennesker som er født og oppvokst i Norge og reiser ut og slutter seg til terrororganisasjoner, sa Sandberg til NRK torsdag morgen.

Etter dette ustpillet krever KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande at Frp-leder Siv Jensen kommer på banen for å avklare om dette er noe partiet stiller seg bak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere