RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Frp nekter å krype

Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Hvis Høyre-lederne tror at de kan bli storebror igjen, må det være noe galt med rådgiverne deres, raser Per Sandberg (Frp).

Han reagerer sterkt på at Høyre-leder Erna Solberg refser Frp for å være mer opptatt av å markere seg selv enn å diskutere innvandringspolitikk.

- Nå må Høyre ta en runde med seg selv. Det er slutt på den tiden da de bestemte om vi skulle inn i varmen eller ikke. Det gjelder også KrF og Venstre, hvis de skulle ønske å samarbeide med oss, sier Sandberg til TV 2 Nettavisen.

- Tror du Høyre-ledelsens kritikk av deres innvandrerpolitikk er et påskudd til å opprettholde avstanden til Frp?

- Ikke en dråpe bensin
- Ja, det kan ikke være slik at hver gang vi er uenige, så skal Høyre skyve oss bort. Vi prøver å få en god debatt, men så bryter framstående Høyre-ledere det ned, og tror at vi skal krype opp i deres fang. Men det er ikke slik nå, og det vil ikke være slik etter valget i 2007 og 2009 heller, advarer Sandberg.

- Det tok bare tre dager fra Siv Jensen sa at Frp støttet regjeringens håndtering av Muhammed-saken til partiet brøt enigheten med de andre partiene?

- Høyre-ledelsen sier at vi har helt bensin på bålet, men det er veldig urettferdig. Alt snudde da arbeids- og inkluderingsminiser Bjarne Håkon Hanssen på en pressekonferanse i departementet la seg flat sammen med en redaktør og en imam, sier han.

Legger fram innvandrerplan
For å vise Høyre og Ap at Frp er seriøs når det gjelder innvandring, har Frps gruppestyre gitt partiets nye innvandringspolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen, i oppdrag å lage en integreringsmelding.

- Vi skal vise vei i integreringspolitikken. Vi skal gå i oss selv og samordne alt vi har gjort. Og Amundsen skal gå ut i felten og hente informasjon. Vi skal fremme forslag i Stortinget som ikke kan angripes på retorikk eller innhold, verken fra Høyre eller andre, lover Sandberg.

For selv om han er fly forbannet på Høyre, kommer han med følgende innrømmelse.

- Vi kan ta selvkritikk på at vi har retorisk har vært for tøffe, vi har ikke hatt fokus på de positive virkemidlene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere