*Nettavisen* Nyheter.

- Frp-politiker tiltalt for voldtekt

Frp-politikeren skal ha voldtatt en 20 år gammel mann. Nekter straffskyld.

29.05.13 14:10

En lokal Frp-politiker i Rogaland er tiltalt for å ha voldtatt en 20 år gammel mann. Overgrepet skal ha skjedd for tre år siden, skriver Stavanger Aftenblad.

Voldtekten skal ifølge påtalemyndigheten ha funnet sted i en bolig i Sandnes i 2009, og er en såkalt sovevoldtekt, der fornærmede skal ha vært bevisstløs eller ute av stand til å gjøre rede for seg. Fornærmede var en 17 år gammel gutt på tidspunktet voldtekten skal ha funnet sted. Han er 20 år i dag.

Mannens forsvarer, Tor Inge Borgersen, bekrefter tiltalen overfor Nettavisen.

- Min klient har det ikke godt nå. Han tar det svært tungt. Han er klar over at saken nå vil bli offentlig kjent, sier forsvareren.

Tips i denne saken? Kontakt Vaktsjef@Nettavisen.no

Nekter straffskyld
Eks-Frp-politikeren, som nå har trukket seg fra alle verv, ble fengslet for første gang for cirka et halvt år siden. Siden har han vært sykemeldt mens politiet har etterforsket saken.

Ifølge Borgersen nekter 37-åringen straffskyld. Det er ventet at saken kommer opp til høsten.

- Han har vært tatt ut av arbeid og sykemeldt siden dette skjedde. Tiltalen ble tatt ut for cirka en måned siden og vi har vært forberedt på at pressen skulle plukke den opp. Han har meldt seg ut av alle verv i partiet. Har det ikke bra og mener det aldri har forekommet noe seksuell kontakt mellom de to, sier Borgersen til Nettavisen.

- Leit å få slike saker
- Vi har kjent til denne saken siden anmeldelsen kom. Vedkommende har ikke vært i politisk virke siden anmeldelsen. Han har vært sykemeldt fra sine folkevalgte verv og har hatt permisjon fra sine tillitsvalgte verv, sier fylkesleder Kari Raustein i Rogaland Frp til Nettavisen.

- Hvordan er det for fylkeslaget at en slik sak nå kommer for retten?

- Det er alltid leit å få slike saker, men nå er dette en sak for politi og rettsvesen, sier Raustein.

- Visste ingenting
Til Nettavisens samarbeidsavis, Rogalands Avis, opplyser at Frp-politikeren i gårsdagens bystyremøte i Sandnes ble fritatt fra alle politiske verv etter at han er tiltalt for voldtekt.

Sandnes-ordfører Stanley Wirak sier at han ikke ante noe om voldektsanklagene mot Frp-politikeren før saken fikk medieomtale onsdag.

- Jeg visste ikke om dette i det hele tatt. Dette kom som et sjokk på meg i dag. Vi diskuterte overhodet ikke årsaken til dette i bystyret i går, sier Wirak til RA.

Slik forklarer han bakgrunnen for at gårsdagens fritakssak var unntatt offentlighet i bystyret:

- Det var en legeattest som dannet grunnlag for søknad om fritak basert på helsemessige årsaker. Og når det er helsemessige årsaker inne i bildet, så lukker vi møtene, sier ordføreren.

Flere aviser har valgt å identifisere tiltalte. Nettavisen velger foreløpig ikke å gjøre dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.