*Nettavisen* Nyheter.

- Frustrert? Ring Martin!

Ap-leder Jens Stoltenberg ber partiets tillitsvalgte være greie med de nye vennene SV og Sp og ikke lekke frustrasjon til mediene.

22.09.05 23:35

- Nå er det tre partier i et skjebnefellesskap, og vi kommer bare til å lykkes dersom alle tre partiene lykkes. Derfor er det viktig at vi viser respekt for hverandre og tar hensyn, sa Stoltenberg i sin tale til sentralstyret i Arbeiderpartiet torsdag ifølge partiets nettside.

Mante til romslighet
Han mante til romslighet og ba om at frustrasjoner over SV og Sp rettes til Ap-ledelsen og ikke til mediene. Hvis frustrasjonen kommer, hadde Stoltenberg følgende råd til sine partifeller:

- Dere skal ikke si det til mediene. Dere skal ringe til Martin Kolberg og si det til ham, sa han fra talerstolen og pekte på partisekretæren.

- Våre venner
Stoltenberg rettet en varm takk til Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti ved Kristin Halvorsen og Åslaug Haga.

- Våre venner i Sp og SV har stått på i valgkampen. Noen ganger har de opplevd motgang, derfor vil jeg også benytte anledningen til å takke dem, sa han.

Partilederen la vekt på at årets valgseier vil endre politikkens form.

- Å ha flertallsregjering er en ny måte å drive politikk på. Det er ikke noe nytt at vi skal samarbeide med andre. Det nye er at vi skal forhandle og samarbeide i regjering, sa han.

- Ikke Storting i eksil
En flertallsregjering betyr ikke at Stortinget må gå i politisk eksil, sa Stoltenberg.

- Men arbeidet der vil ta andre former. Nå vil dialogen, forankringen og påvirkningen skje før sakene kommer i regjeringen. Men det er en annen arbeidsform enn når vi har mindretallsregjeringer. Vi har nå også en situasjon med en opposisjon i mindretall. I prinsippet kan vi stemme gjennom alle sakene vi vil. Men vi skal også ta hensyn til opposisjonspartiene, lytte til dem der de har gode innspill og forslag å komme med. Det vil skape en bredere plattform, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag