RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fulgte velgerne inn i stemmeavlukkene

Sist oppdatert:
AP-politikeren Yousuf Gilani ble observert mens han fulgte innvandrervelgere inn i stemmeavlukkene.

- Jeg oppfattet det som et forsøk på å påvirke velgerne, sier valgfunksjonær Per Ottar Johansen til NRK, som varslet nestlederen i stemmestyret om det han så i Drammen.

Valgfunksjonær Terje Menkerud i Øren valgkrets reagerte også på Gilanis opptreden i valglokalet. Menkerud sier også at han så Gilani følge velgere inn i avlukkene. Ved en anledning skal han også ha sett ham gi en Arbeiderpartiliste til en velger, ifølge NRK.

Ingrid Ross Solberg, som var leder i stemmestyret ved Øren valgkrets, bekrefter at nestlederen orienterte henne om reaksjonene på Gilanis opptreden.

- Betalte velgerne
Tidlig onsdag ble det kjent at Gilani skal ha betalt velgere for å stemme på Arbeiderpartiet.

Gilani sto oppført på 27 plass på Arbeiderpartiets liste, men velgerne sørget for å løfte ham helt opp til sjuende plass i kommunevalget. Også ved tidligere valg har den populære Ap-politikeren fått et stort antall kumuleringer.

Han sier han har drevet sin valgkamp på vanlig måte.

- Jeg har jo et nettverk, men jeg har ikke jobbet spesielt aktivt i valgkampen. Men du ringer jo dine nærmeste og forteller at du er på valg.

- Har du delt ut ferdigkryssede lister?

- Nei, jeg har stått på stand for Ap og delt ut roser.

- Svertekampanje
Gilani beskriver påstandene om stemmekjøp som hentet ut av en dårlig Bollywood-film.

- Det har vært en skitten valgkamp, og jeg ser dette som en del av en svertekampanje mot meg. Jeg håper politiet vil etterforske denne saken, sier han til Nettavisen.

Fikk penger -stemte Frp
Velgeren som sier hun fikk en ferdig stemmeseddel fra Ap og 50 kroner, sier hun tok imot pengene, men stemte Frp, skriver Drammens Tidende. Ifølge avisa skal to personer ha oppsøkt byens rusmiljø de siste dagene det var mulig å forhåndsstemme og drevet en aktiv valgkamp for Ap. Avisa har snakket med de to, som begge avviser beskyldningene om bestikkelse av velgere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere