RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Ap-leder Jonas Gahr Støre sier at hovedlinjene i Aps asylpolitikk ligger fast.
Ap-leder Jonas Gahr Støre sier at hovedlinjene i Aps asylpolitikk ligger fast. Foto: Terje Pedersen (NTB Scanpix)

- Gahr Støre vil ikke ha åpen dør til Norge

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han ønsker en debatt om asylpolitikken velkommen på Ap-landsmøtet, men han ser ikke behov for å endre hovedprinsippene for asylpolitikken.

- Vi har programfestet at barns beste skal tillegges mer vekt. Det ble fulgt opp på slutten av vår regjeringsperiode og det ligger fast, sier Støre til Dagbladet.

Det er murring i Arbeiderpartiet om det som oppfattes som for streng asylpolitikk. Men Ap-leder Jonas Gahr Støre sier det ikke er behov for å endre asylpolitikken.

- Det er bred enighet i Norge om asyl- og innvandringspolitikken. Vi forholder oss til forskriften fra desember om at barns beste skal være et grunnleggende prinsipp, den ivaretar løsningen som lå i vår stortingsmelding «Barn på flukt» fra 2012. Nå må regelverket praktiseres. Vi vil ikke utfordre den forskriften, det er viktig med forutsigbarhet, sier Støre.

- En uthuling av asylinstituttet, vil være uheldig. Jeg skal lytte til landsmøtet, det er stort engasjement, men jeg tror det er bred enighet om de grunnleggende prinsippene om rettferdig og streng asylpolitikk der det legges større vekt på barns situasjon, noe en høyesterettsdom fra januar også slo fast, sier Støre til Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere