RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Galskap å legge ned

(Hadeland)
Sist oppdatert:
- Det må finnes grenser for manglende statlig planlegging, sier stortingsrepresentant.

Politianalyseutvalgets rapport legges fram onsdag. Et forslag er å legge ned Politiets data- og materielltjeneste (PDMT), ifølge VG.

PDMT er lokalisert på Majorstua i Oslo og på Jaren i Gran kommune. Av i overkant av 300 ansatte er 70 stasjonert på Hadeland. PDMT flyttet inn i nytt bygg i Mohagen på Jaren i 2010.

Les saken i hadeland.net

Stortingsrepresentant Anne Tingelstad Wøien (Sp) reagerer kraftig på forslaget om å legge ned PDMT.

- Fullstendig galskap. Det skal vi bli flere om. Det må finnes grenser for manglende statlig planlegging. Her er det akkurat bygd nytt, og så skal de flytte ut? Et typisk eksempel på at den ene statlige handa ikke vet hva den andre gjør, sier Tingelstad Wøien og viser til at rapporten fra utvalget nettopp forteller om manglende styring og ledelse.

3637543

- Det burde heller tenkes på å flytte politiets IKT-satsing til Jaren. Avstanden derfra til den massive satsingen på cybersikkerhet og informasjonssikkerhet ved Høgskolen i Gjvøik er ikke stor, sier Tingelstad Wøien.

- Politiet bruker nesten 1,3 milliarder kroner på IKT i året. Vi kunne ha hentet inn millioner med bedre styring og kontroll. Det er jeg rimelig sikker på at politianalysen neste uke vil vise også, sa PDMT-direktør Lars Henrik Bøhler til oa.no før helgen.

Da visste han, ifølge oa.no, lite om at bedriften foreslås nedlagt og at ledelsen foreslås direkte underlagt politidirektøren.

Les flere saker fra Hadeland her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere