RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)

- Gaven fra Hagen er småpenger

- Bidragene fra private givere er som småpenger å regne i forhold til millionene som LO gir Ap, sier statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF).

Bondevik reagerer sterkt på at kampen mellom partiene blir kraftig endret etter at LO gjorde det kjent at de vil støtte Ap før høstens valgkamp. Ap fikk 12 millioner fra LO i direkte støtte før valget i 2001.

- Kan det bli aktuelt å sette en grense på hvor mye penger et politisk parti kan motta fra organisasjoner og private?

- Nei, jeg vil ikke sette noen grenser eller forbud, åpenhet er det viktigste, sier Bondevik.

Han er glad for at Stein Erik Hagen nå blar opp penger til valgkampen i protest mot at LO har fått tre plasser i Aps sentralstyre og også gir milliongave til partiet.

- Vi er fattige og trenger det vi kan få.

Bondevik avviser at samarbeidsregjeringens skatteletter denne perioden kan sees som et løfte til rikinger som Hagen om ytterligere støtte.

- Nei, det har overhodet ingenting med gaver å gjøre. Vi har gjort det helt klart at det ikke er mulig å legge føringer på gaver til oss. Det er noe helt annet å slippe folk som gir pengestøtte inn i sentralstyret slik Ap nå har gjort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere