RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gjør oljefondet om til pensjonsfond

Unge Høyre mener den Høyre-dominerte regjeringen ikke går langt nok i arbeidet med ny pensjonsreform. – Gjør oljefondet om til pensjonsfond, foreslår Unge Høyre.

- Regjeringens pensjonsreform er nødvendig, men går sannsynligvis ikke langt nok. Penjonskommisjonen var et kompromiss, og nå skal Stortinget kompromisse på kompromisset. Mye tyder på at vi må få Sigbjørn Johnsen ut av pensjonstilværelsen i 2020 for å lage en ny pensjonskommisjon og en ny reform. Kompromisset mellom regjeringen og Arbeiderpartiet kan rett og slett bli å skifte dekk på et gammelt vrak, forteller Unge Høyre-leder Torbjørn Røe Isaksen.

Han peker på det faktum at det fødes færre barn i Norge, samtidig som eldrebølgen kommer, og at oljeinntektene kommer til å synke. Røe Isaksen frykter at det blir nødvendig med en ny reform om få år, dersom ikke politikerne klarer å vedta en bærekraftig reform nå.

Bruk oljefondet!
Unge Høyre vil gjøre oljefondet om til en pensjonsfond. Pensjonsalderen bør settes til 62 år, men uten et tak oppover. Dette medfører at grunnpensjoner kan utløses fra fylte 62 år, men at tilleggspensjonen vil være betraktelig høyere for hvert år man står i arbeid. Oljefondet og Folketrygdfondet må omgjøres til et statlig pensjonsfond som er uavhengig av regjering og Storting. Vi ser for oss at alle får en eierandel i oljefondet, og er dermed sikret en grunnpensjon, mener ungdomspartiet.

Pyramidespill
Samtidig hevder Unge Høyre at fremtidens pensjonssystem ligner et pyramidespill, der de som kommer sist inn ikke får noe.

- Pyramidespillet - Folketrygden - vil i likhet med selskapene vi har hørt om fra media kunne kollapse i fremtiden. Fete utbetalinger i begynnelsen finansieres av et stigende antall deltakere i ”spillet”. Som vi alle vet, er det de som blir med til slutt, som blir taperne. I de fleste land er det straffbart å starte et pyramidespill. Men ikke når det er på statens hånd. I likhet med pyramidespillene er gevinstene store for de som kom med tidlig, mens systemet risikerer å kollapse for dem som ble med sent, det vil si min generasjon og mine barn og barnebarn, sier Torbjørn Røe Isaksen til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere