RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Paul Weaver, Nettavisen)

- Gråter krokodilletårer

Sist oppdatert:
Eskil Pedersen mener Venstre-lederen rir to hester samtidig i Neda-saken.

AUF-leder Eskil Pedersen er også beveget av historien om 12 år gamle Neda, som ble utvist fra Norge natt til tirsdag.

- Det er vel kjent at AUF er for en mer human asylpolitikk, og vi fikk landsmøtet til Arbeiderpartiet i april med på en skjerping i fokuset på hva som er barnas beste i disse sakene, sier Pedersen til Nettavisen.

Les også: Nesten 300 asylbarn sendt ut siste året
Gunnar Stavrum: Skammelig av Faremo

- Jeg er veldig beveget
Han presiserer at ingen av asylsakene behandles direkte av politikerne, men av utlendingsmyndighetene.

Om den konkrete Neda-saken, sier han:

- Jeg blir veldig beveget og rørt av familiens historie - og har stor sympati med dem og forstår at det er sterke følelser i sving hos mange.

LES BLOGGEN TIL ESKIL PEDERSEN HER

En annen som reagerer sterkt, er Venstre-leder Trine Skei Grande, som raste mot utkastelsen av Neda fra Stortingets talerstol under stemmerettighetsjubileet tirsdag.

- På natten før vi skal feire 100 års stemmerett, sender vi 12 år gamle Neda ut. Det hadde ikke pionérkvinnene vi i dag hyller vært stolt av, sa en tydelig beveget Skei Grande.

I et intervju med Nettavisen etter møteslutt, utdypet hun det slik:

- Jeg klarte ikke å la være, jeg måtte bare, sa Skei Grande - og blir beveget igjen når hun snakker om 12-åringen.

Les egen sak: - Høres ut som det er et annet regime

- Trine forenkler
Pedersen synes derimot at Venstre-leder Trine Skei Grande forenkler bildet:

- Jeg synes Trine forenkler. Jeg mener vi har en mye bedre asylpolitikk enn det et regjeringsskifte vil innebære. Frp representerer virkelig et gufs fra fortiden med sin inhumane politikk på dette feltet, sier han – med et spark mot Venstre-lederen:

- Venstre har store krokodilletårer når de på den ene siden åpner for Frp inn i regjering, og utviser sterk sympati for denne familien, mener han.

Pedersen mener hovedfokuset må være barnas beste og følge tett opp stortingsmeldingen «Barn på flukt», som kom i høst:

- Vi som er for en mer human asylpolitikk må kjempe sammen om det. Jeg ser fram til evalueringen av «Barn på flukt». Hvis den ikke har ført til at flere barn er bedre ivaretatt, skal vi se på nødvendige regelendringer. Det er Aps linje, etter at AUF fikk gjennomslag for dette viktige feltet på forrige landsmøte.

Les også: Stortingsmeldingen «Barn på flukt»

- Det er sårt at hun ikke får hjelp
Han sier at det uansett ikke vil hjelpe Nedas familie.

- Det er sårt at denne familien ikke blir hjulpet, sier Pedersen - som ikke kan uttale seg for detaljert om denne enkeltsaken.

- Men jeg bryr meg veldig om at barn med tilknytning til Norge, blir godt tatt vare på. Og - politiet bør tenke nøye gjennom fremgangsmåten når de sender folk ut. De skal gå varsomt fram, noe annet er helt unødvendig, sier Pedersen.

Fikk endelig avslag i fjor
Neda fylte 12 år i mai og har bodd ti år av sitt liv i Norge - på Dale asylmottak i Sandnes. Hun er den eldste av fire søsken. Hun er statsløs palestiner og tredjegenerasjons flyktning. Hun er en av de lengeværende barna på norske asylmottak som har vekket engasjement rundt norsk innvandringspolitikk, og støttegruppa «Norge liker Neda. Stans deportasjonen» har samlet 2000 likes på Facebook.

Familien fikk endelig avslag på sin søknad om opphold i fjor. Myndighetene mener familien har gitt uriktige opplysninger i sin søknad. Tida på asylmottaket i Sandnes har hun blant annet brukt til å skrive dikt. «Jeg liker Norge, men Norge liker ikke meg», heter ett av dem.

Gunnar Stavrum: Skammelig av Faremo
Les også: Nesten 300 asylbarn sendt ut siste året

LES BLOGGEN TIL ESKIL PEDERSEN HER

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere