RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gratis frukt til alle barn

KRISTIANSAND (TV 2 NETTAVISEN): Senterpartiets leder vil bekjempe tidsklemma - og gi gratis frukt og grønnsaker til alle skolebarn.

I sin tale til landsmøtet i dag pekte Åslaug Haga på at livsstilsykdommer griper om seg fordi vi sitter for mye stille og spiser feil.

- Derfor må vi redusere sukkerforbruket, sikre ungene en times fysisk aktivitet om dagen og selvsagt legge grunnlaget for gode matvaner gjennom gratis frukt og grønt i skolen.

Vi må slutte å bare reparere samfunnet, vi må forebygge. Både for å skape lykkeligere mennesker, men også for å redusere veksten på alle reparasjonsbudsjettene som helse, sosial og justis. Utgiftene går til himmels fordi vi velger reparasjon fremfor forebygging. Fremtidens velferdssamfunn må være et forebyggingssamfunnet, uttalte Haga, som også brukte mye tid på den såkalte «tidsklemma».

Savner menneskelig omsorg
- Svært mange er opptatt av tid. Eller rettere sagt mangel på tid. Tidsklemma. Den skruestikka som gjør at noen slenger med i en evig runddans og organiserer dagen minutt for minutt, mens andre er alt for mye alene uten tilstrekkelig omsorg. Det alle har til felles er at de savner tid til menneskelig omsorg, sa Åslaug Haga til landsmøtet i dag.

Meningsfylte liv
Tidspolitikk må på dagsorden. Vi må bli bevisst på konsekvensene av politiske beslutninger for folks tid. Det handler om et levelig arbeidsliv, tidskonto-ordninger, klok bruk av eldre arbeidskraft og tilrettelegging for frivillig innsats.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere